GGZ-programma zomer-update
Het Kwaliteitsteam GGZ maakt, samen met 66% van alle praktijken in de regio’s, mooie stappen. Daar zijn we trots op. In dit nieuwsbericht vertellen we je waarom we zo enthousiast zijn over de voortgang en wat er allemaal speelt binnen het GGZ-programma.
Allereerst zijn we blij met de komst van Gert Hoogendoorn die per 1 juni is gestart als projectleider voor de coördinatie van het GGZ-programma. Gert is al bekend binnen UNICUM vanuit zijn rol als coördinator GLI.
E-health-aanbieders gekozen en scholing binnenkort van start
De inventarisatie bij praktijken voor de keuze van e-health-aanbieders (Ksyos, Therapieland, of Minddistrict/Evie) is inmiddels afgerond. Alle lopende contracten met e-health-aanbieders zijn overgezet naar een collectief UNICUM-contract en de bijbehorende scholing gaat deze zomer al van start!
Deelnemende praktijken worden geïnformeerd over de scholingen, werkinstructies en afspraken met betrekking tot het gebruik van e-health binnen de praktijk. Ook praktijken die meedoen met het GGZ-programma van UNICUM en al gebruik maakten van Ksyos of Evie kunnen deelnemen aan scholingen. Zij kunnen een bericht vanuit de aanbieder verwachten.
Gebruikt jouw praktijk al e-health programma’s? Dan is dit een goed moment om de scholing te volgen. Juist om het gebruik binnen de gehele praktijk te stimuleren. UNICUM stimuleert het gebruik van e-health als onderdeel van blended care, eigen regie en zorg op de juiste plaats.
Optimalisatie van consultatiemogelijkheden
We zijn bezig om de consultatiemogelijkheden verder te optimaliseren. Huisartsen en POH/GGZ kunnen een consult (advies) aanvragen bij een psychiater van Altrecht of het St. Antonius Ziekenhuis via Zorgdomein advies. Een consultatie kan digitaal, telefonisch of met een face-to-face contact met de patiënt en is bedoeld om mee te denken in diagnostiek, bejegening of behandeladvies. Als je meedoet aan het GGZ-programma dan worden de consultaties door UNICUM betaald.
Verdere ontwikkelingen
UNICUM vertegenwoordigt de achterban bij diverse regio-tafels voor de uitwerking van de IZA-agenda. Eén van de eerste dingen die hieruit voortkomen zijn pilots voor het verkennend gesprek. Dit gesprek is bedoeld voor patiënten met psychische klachten en problemen op meerdere leefdomeinen waar één dimensionale zorg niet toereikend is. Tijdens het gesprek, zit de patiënt samen met iemand uit zijn/haar netwerk, een GGZ-professional en iemand uit het sociaal domein. In de tweede helft van 2024 gaan er pilots draaien.
Wil je deelnemen aan het GGZ-programma van UNICUM?
Zoals aangegeven aan het begin van dit nieuwsbericht zijn we blij met het grote aantal (ca. 66%) praktijken dat mee doet met dit het GGZ-programma. Doet jouw praktijk nog niet mee maar wil je dat wel? Dan komen we graag in contact. Meld je dan hier aan.