Op deze pagina vind je alles over het Consultatiemenu GGZ 18+ voor de regio Lekstroom. Hier vind je tips voor een oriëntatiefase, de verwijs- en diagnostiek&behandelfase en toelichting op kosten, vergoedingen en verantwoordelijkheden. De opbouw werkt zoals een echte menukaart met Vooraf, Hoofd en Na.
Mocht je vragen hebben over deze pagina of over dit onderwerp, neem dan contact op met Ron Plooij (Consulent GGZ) of kaderhuisarts Marjolijn Beuker.
- VOORAF -
In de zoektocht naar passende zorg voor patiënten kan consultatie helpen.
Denk aan:
- E-health
- Sociaal domein en welzijn organisaties (zie Zorg4 websites)
- Enik recovery college: Een leeromgeving en ontmoetingsplek gerund door ‘peers’ voor mensen die persoonlijk ervaring hebben met ontwrichting door een psychische kwetsbaarheid of verslaving.
- Het Centrum voor levensvragen: Professionele geestelijke begeleiding bij mensen thuis, bijeenkomsten rondom levensbeschouwelijke thema’s en consultatie
Met vragen over regionale consultatiemogelijkheden kun je ook terecht bij Ron Plooij (consulent GGZ) en Marjolijn Beukers (kaderarts GGZ). Zij zijn binnenkort ook via VIPLive bereikbaar en denken graag met je mee.
SPOED? Bel de Altrecht crisisdienst via 030 - 230 88 50
- HOOFD -
.
Verwijsadvies
Psychologen Lekstroom vgpl.nl
Specialistische GGZ
- Altrecht Start
- ZorgDomein
Complexe problematiek
Regionale overlegtafel, aanmeldformulier
Diagnostiek en behandeladvies
Zonder patiënt telefonisch en online
- Altrecht Start of Ksyos *
- St. Antonius Ziekenhuis
- JESS GGZ via Ksyos
- Tim Waning (psychiater)
- Altrecht
- St. Antonius Ziekenhuis
- Tim Waning psychiater
- NA -
Kosten en vergoedingen
Teleconsultatie
Via teleconsultatie (ZorgDomein) kan de huisarts korte en concrete vragen stellen aan een medisch specialist. Bijvoorbeeld een vraag over medicatie onder verantwoordelijkheid van de huisarts. De huisarts kan voor een teleconsult een declaratie indienen bij de zorgverzekeraar. Het bedrag komt niet voor rekening van het eigen risico van de patiënt.
E-health platforms
Met een abonnement bij een E-health platform kun je onbeperkt consultatievragen stellen aan aangesloten professionals in jouw regio. Overweeg je een abonnement te nemen? Informeer bij Ron Plooij, consulent GGZ via r.plooij@unicum-huisartsenzorg.nl over regionale mogelijkheden.
Consultatiegelden
Zilveren Kruis biedt een vergoeding aan huisartsen voor het doen van consultatie. Zie ook de rekentool van Zilveren Kruis. Deze vergoeding kun je gebruiken om rekeningen te betalen of om een abonnement bij een platform af te sluiten. Over het algemeen wordt een tarief gehanteerd circa €180,- voor een consult met verslaglegging. Voor de patiënt zijn hieraan geen kosten verbonden en het gaat ook niet af van het eigen risico.
Je kunt ook zelf een consultatie regelen met een GZ-psycholoog of therapeut in je eigen regio. De een doet dit kosteloos en de ander vraagt een consultatietarief waarvoor je de POH-GGZ-gelden kunt inzetten. Een veelgebruikte app voor consultatie is Siilo. Dit is een gratis messenger voor de gezondheidszorg waarmee je op een veilige manier een professional over een patiënt kun consulteren.
Verantwoordelijkheid
De consultgever is alleen verantwoordelijk voor het door hem/haar gegeven consult en behandeladvies, en dus niet voor de uitvoering van de behandeling. De consultgever wordt geen regiebehandelaar.