Unicum
Unicum

Samenwerking

Grote opkomst bij PRISMA-training hoge bloeddruk

Diëtiste Bea Pinkert en consulente Persoonsgericht Werken Gea van Andel gaven op 2 en 9 april een PRISMA-training in huisartsenpraktijk Voorwijk in Wijk bij Duurstede. De opkomst was hoog met gemiddeld achttien deelnemers. Zowel zorgprofessionals als patiënten wisten de bijeenkomsten goed te waarderen.

De aanwezigheid van de huisartsen en praktijkondersteuners tijdens de beide cursusavonden werd door de deelnemers zeer op prijs gesteld. Waar de training voor sommigen veel nieuwe informatie bevatte, kregen anderen vooral de bevestiging dat zij al goed op de hoogte waren. Deelnemers lieten na afloop weten zich meer bewust te zijn van de ernst van het hebben van een hoge bloeddruk. De huisartsen kijken positief terug op de bijeenkomsten en zien dit als een mooie verlenging van wat patiënten in de spreekkamer horen. Als meerwaarde van deze groepseducatie noemen zij de interactie, het uitwisselen van ideeën en de herkenning die mensen ervaren in een groep met lotgenoten. De komende tijd worden er ook Prismatrainingen gegeven in IJsselstein, Nieuwegein en Schoonhoven.

[Meer nieuws]

Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.