Unicum
Unicum

Inspiratiebijeenkomst

Op 24 oktober 2017 organiseerde UNICUM de derde Inspiratiebijeenkomst Persoonsgericht Werken. De bijeenkomst vond plaats bij Better Meetings in Austerlitz. Het thema was 'Zaaien, oogsten en conserveren'. De bijeenkomst werd bezocht door bij UNICUM aangesloten zorgprofessionals die willen groeien in persoonsgericht werken en door hen uitgenodigde patiënten. Tijdens deze avond deden de deelnemers tijdens presentaties en workshops inspiratie en nieuwe inzichten op en er was ruimte om onderling kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast was er een heerlijk 'High Fat Low Carb' buffet klaargemaakt dat perfect aansloot op de presentatie van de initiatiefnemers van Gezond Dorp. Deze sportarts en huisarts vertelden de aanwezigen tijdens het eten hoe zij een heel dorp aan de gezonde voeding hebben gekregen.

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.