Unicum
Unicum

Inspiratiebijeenkomst

Op 24 oktober 2017 organiseerde UNICUM de derde Inspiratiebijeenkomst Persoonsgericht Werken. De bijeenkomst vond plaats bij Better Meetings in Austerlitz. Het thema was 'Zaaien, oogsten en conserveren'. De bijeenkomst werd bezocht door bij UNICUM aangesloten zorgprofessionals die willen groeien in persoonsgericht werken en door hen uitgenodigde patiënten. Tijdens deze avond deden de deelnemers tijdens presentaties en workshops inspiratie en nieuwe inzichten op en er was ruimte om onderling kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast was er een heerlijk 'High Fat Low Carb' buffet klaargemaakt dat perfect aansloot op de presentatie van de initiatiefnemers van Gezond Dorp. Deze sportarts en huisarts vertelden de aanwezigen tijdens het eten hoe zij een heel dorp aan de gezonde voeding hebben gekregen.

22 mei - Dag van de POH
22 mei is het de landelijke dag van de praktijkondersteuner (POH). Binnen UNICUM willen we deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. Want hoewel de functie van POH relatief kort bestaat, is deze niet meer weg te denken uit de huisartsenpraktijk. Beter gezegd: we kunnen echt niet meer zonder! En we waarderen de inzet, kennis en vaardigheden van deze betrokken zorgprofessionals enorm. Lees de POH-special!
Wat komt er de komende jaren op de POH af?
De taken van de POH’s worden interessanter en uitdagender doordat steeds meer complexe zorg door de huisartsenpraktijk wordt geleverd. Dat is een verrijking van hun vakgebied en een uitdaging om nieuwe dingen te leren. Indutten is er niet bij! Lees wat de veranderingen voor de POH in de praktijk betekenen.
Interview met PVK Anjo Wijkmans
Hoogcomplexe zorg is dagelijkse kost voor Anjo Wijckmans. Sinds acht jaar werkt ze als praktijkverpleegkundige in de verpleeghuiszorg Vanuit die functie is ze sinds kort betrokken bij het opzetten van de ouderenzorg in huisartspraktijken. Wat is het verschil tussen een PVK in de huisartspraktijk en in het verpleeghuis? Waarom zou Anjo graag meer contact hebben met de POH's in huisartsenpraktijken? En wat vindt ze van de nieuwe HBO-V-opleiding?