Unicum
Unicum

Escaperoom Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid, er is geen escape!

Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel de het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.  

Wat is Positieve Gezondheid?
Gezondheid is veel meer dan niet ziek zijn. Gezondheid is het vermogen van mensen om veerkrachtig om te gaan met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven en daarbij zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Het gaat niet enkel om de behandeling van een ziekte of problemen, maar juist om het bevorderen van kansen en mogelijkheden van mensen, ondanks een eventuele ziekte of problemen. Zie ook www.iph.nl    

Hoe en wanneer?
Het spel wordt begeleid door een trainer en vindt plaats in uw eigen praktijk, bijvoorbeeld in de koffiekamer of vergaderruimte. Een team kan bestaan uit 4-8 deelnemers. Het spel duurt anderhalf uur, daarna volgt een nagesprek.   

Aanmelden
Neem contact op met trainer Gea van Andel 06 – 13 48 66 60 of g.vanandel@unicum-huisartsenzorg.nl

De escaperoom is een vorm van entertainment educatie die is ontwikkeld door Syntein (zorggroep van huisartsen) in het netwerk Positieve Gezondheid in de Noordelijke Maasvallei. Unicum kan deze escaperoom kosteloos aanbieden. De kosten worden betaald door Zelfzorgondersteund via de subsidie persoonsgericht werken 2019.

Wensen en grenzen in de laatste levensfase
Op dinsdag 4 mei jongstleden kwamen ouderen, huisartsen, andere zorgverleners en geïnteresseerden samen in het Lichtruim in Bilthoven om de film ‘De dappere patiënt’ te bekijken. Daarna gingen zij onder leiding van huisarts Toosje Valkenburg in gesprek over de keuzes die mensen hebben als het gaat om zorg en behandeling.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.
Grote opkomst bij PRISMA-training hoge bloeddruk
Diëtiste Bea Pinkert en consulente Persoonsgericht Werken Gea van Andel gaven op 2 en 9 april een PRISMA-training in huisartsenpraktijk Voorwijk in Wijk bij Duurstede. De opkomst was hoog met gemiddeld achttien deelnemers. Zowel zorgprofessionals als patiënten wisten de bijeenkomsten goed te waarderen.
Positieve gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over positieve gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.