Unicum
Unicum

Registratie deelname ketenzorg

Registratie deelname ketenzorg ja/nee

Per 2019 kunt u alleen ketenzorgpatiënten declareren bij wie het vakje ‘deelname ketenzorg’ op ‘ja’ staat. Dit geldt voor alle zorgstraten!

Het gebruik van de meetwaarde is ook van belang voor de jaarlijkse benchmark. Hiervoor leveren wij gegevens aan bij InEen die onder andere worden benut bij de rapportage aan de verzekeraars. Vanaf 1 januari 2019 wordt bij het aanleveren van data voor de benchmark alleen gekeken naar patiënten bij wie het vakje ‘deelname ketenzorg’ op ‘ja’ staat.

Veel praktijken gebruiken de meetwaarde al voor (een deel van) hun populatie, zo blijkt uit de controlelijsten. Waar dat nog niet het geval is, kan dat in het komende halfjaar worden aangevuld. We geven u graag enkele tips om dit zo efficiënt mogelijk voor elkaar te krijgen.

Toevoegen meetwaarde deelname ketenzorg
Indien u de meetwaarde nog niet heeft toegevoegd aan uw protocol/onderzoek in het HIS, dient u de volgende meetwaarden te gebruiken:

Meetwaarde

Memo code

Deelname ketenzorgprogramma COPD

COKZ RZ 

Deelname ketenzorgprogramma CVRM

CVKZ KZ 

Deelname ketenzorgprogramma diabetes

DMKZ TZ 

 

Zicht op huidige situatie via rapport VIPLive
Ga in VIPLive naar Declareren-Zorggroepdeclaraties-Bundeloverzicht en kies dan de patiëntenlijst. Deze keuze kunt u voor de verschillende zorgstraten maken. Als het excelbestand geopend is, gaat u naar het tabblad inclusie. In de kolom ketenzorg ja/nee, kunt u filteren op lege cellen. Zo ziet u precies bij welke patiënten de meetwaarde nog ontbreekt. Klik hier voor een handleiding ‘filteren deelname ketenzorg’.

In HIS verwerken
Geef vervolgens per patiënt in het HIS aan of de patiënt deelneemt aan de ketenzorg.

Vragen?
Neem voor meer informatie contact op met een van de consulenten: Petra Dijkstra of Leonie Keizer.

 

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.