Unicum
Unicum

Schema laboratoriumbepalingen

Schema ‘Controles chronische aandoeningen – lab/ECG’

Dit is een handig schema gebaseerd op de NHG-standaarden. Het maakt duidelijk op welk moment welke laboratoriumbepaling moet worden aangevraagd. Zo voorkomen we onnodige belasting van de patiënt en zorgen we er tegelijkertijd voor dat er geen gegevens ontbreken in het dossier die nodig zijn om de beste zorg te kunnen bieden. 

Het schema is samengesteld op initiatief van huisarts Pepijn Vroon. Samen met de andere vijf huisartsen van huisartsenpraktijk Seinhorst in Hilversum heeft hij dit schema ontwikkeld, in afstemming met de medische commissie van zorggroep UNICUM.

UNICUM stuurt haar aangesloten huisartsen en POH’s een geplastificeerd exemplaar van dit schema. Hier vindt u de digitale versie en een toelichting op het schema. Mocht u interesse hebben in geplastificeerde exemplaren, neem dan via e-mail contact op met ons secretariaat.

Bekijk het schema
Bekijk de toelichting

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.