Unicum
Unicum

Voor Zorgprofessionals

Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert

Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. De film ‘de dappere patiënt’ toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Na het bekijken van de film gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!

Dappere Dokters, het Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen en de ouderen in Gemeente De Bilt nemen dit initiatief in samenwerking met de ouderenbonden PCOB en KBO in gemeente De Bilt. Aanleiding is dat ouderen aangeven dat zij onvoldoende ruimte ervaren om zomaar - zonder iets te mankeren - een afspraak te maken bij de huisarts over het ouder worden en hun wensen en ideeën ten aanzien van medische behandelingen. Huisartsen willen graag met hen in gesprek over optimale in plaats van maximale zorg. Ook geïnteresseerde huisartsen uit andere gemeenten zijn van harte welkom.

Datum: 14 mei 2019

Tijd: 18:00 – 20:00 uur

Locatie: Het Lichtruim, Planetenplein 2 in Bilthoven

Kosten: Per persoon wordt € 2,50 eigen bijdrage gevraagd

Aanmelden: U kunt zich per e-mail aanmelden bij Paul van der Linden, tel 030 220 58 38

[Meer nieuws]

Ook voor ketenzorg patienten: feedback op de VIPapp
De VIP app wordt steeds meer gebruikt door huisartsen en hun samenwerkingspartners. De komende tijd vragen we daarom ook patiënten naar hun mening over de VIPapp. Patiëntenorganisatie Zorgbelang gaat voor ons in gesprek met ouderen en mantelzorgers die de app gebruiken.
Positieve Gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over Positieve Gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.
Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert
Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. Een film toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Hierna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!
Nascholing nieuwe richtlijn CVRM
Begin april verschijnt de nieuwe richtlijn CVRM. Tijdens deze nascholing bespreken we de verschillen tussen de oude en de nieuwe richtlijn en gaan we in op hoe de nieuwe werkwijze te implementeren. De scholing is ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners en wordt gegeven door de kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Tijdens het tweede deel van de avond is er ruimte om casuïstiek te bespreken.
Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?