Unicum
Unicum

Voor Zorgprofessionals

Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert

Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. De film ‘de dappere patiënt’ toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Na het bekijken van de film gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!

Dappere Dokters, het Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen en de ouderen in Gemeente De Bilt nemen dit initiatief in samenwerking met de ouderenbonden PCOB en KBO in gemeente De Bilt. Aanleiding is dat ouderen aangeven dat zij onvoldoende ruimte ervaren om zomaar - zonder iets te mankeren - een afspraak te maken bij de huisarts over het ouder worden en hun wensen en ideeën ten aanzien van medische behandelingen. Huisartsen willen graag met hen in gesprek over optimale in plaats van maximale zorg. Ook geïnteresseerde huisartsen uit andere gemeenten zijn van harte welkom.

Datum: 14 mei 2019

Tijd: 18:00 – 20:00 uur

Locatie: Het Lichtruim, Planetenplein 2 in Bilthoven

Kosten: Per persoon wordt € 2,50 eigen bijdrage gevraagd

Aanmelden: U kunt zich per e-mail aanmelden bij Paul van der Linden, tel 030 220 58 38

[Meer nieuws]

Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
POH’s in het zonnetje gezet
Op 22 mei – de Dag van de POH – werden de POH’s door UNICUM in het zonnetje gezet bij de Veldkeuken in Bunnik. Het was een inspirerende dag met een afwisselend programma dat goed werd gewaardeerd door de deelnemers. Een korte terugblik in woord en beeld.
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Wensen en grenzen in de laatste levensfase
Op dinsdag 4 mei jongstleden kwamen ouderen, huisartsen, andere zorgverleners en geïnteresseerden samen in het Lichtruim in Bilthoven om de film ‘De dappere patiënt’ te bekijken. Daarna gingen zij onder leiding van huisarts Toosje Valkenburg in gesprek over de keuzes die mensen hebben als het gaat om zorg en behandeling.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.
Grote opkomst bij PRISMA-training hoge bloeddruk
Diëtiste Bea Pinkert en consulente Persoonsgericht Werken Gea van Andel gaven op 2 en 9 april een PRISMA-training in huisartsenpraktijk Voorwijk in Wijk bij Duurstede. De opkomst was hoog met gemiddeld achttien deelnemers. Zowel zorgprofessionals als patiënten wisten de bijeenkomsten goed te waarderen.
Positieve gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over positieve gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.