Unicum
Unicum

Thema-avond Langerhans DM


26-09-2019 | 17:30 uur

Thema-avond Langerhans DM

doelgroep: Huisartsen | Verpleegkundigen | Praktijkondersteuners | Dietisten
locatie: Van der Valk - De Bilt
Aanvullende informatie:

De thema-avond op 26 september 2019 is de opvolger van de bekende ‘Opvolgavond’. Deze avond gaat over de behandeling met GLP1-therapie (o.a. titratieschema’s) en het demedicaliseren bij koolhydraat beperkende voeding.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Casuïstiek, met aandacht voor dagcurve problemen en hoe om te gaan met overbehandeling
- De stappen 3 en 4 uit de NHG Standaard in de praktijk: naast basaal insuline en een intensief insulineschema zijn er nu ook andere opties als GLP1-receptoragonisten. Maar hoe titreren we in de praktijk?
- Koolhydraatarme voeding bij uw DM2 patiënt: welk afbouwschema kunt u hanteren voor
insuline en andere medicatie?
- Nieuwe ontwikkelingen: o.a. aandacht voor SGLT2-remmers en de combinatie insuline-
GLP1 analogen
- Acute diabetes: vragen in de praktijk en op de huisartsenpost

Daarnaast worden de deelnemers van harte uitgenodigd om een eigen casus of vraag in te brengen.

PDF met aanvullende informatie downloaden> Inschrijven voor deze cursus
Bekend gezicht, nieuwe functie
Mieke Walda is sinds 1 september 2019 manager O&I bij UNICUM. De komende tijd helpt zij huisartsen bij het versterken en opzetten van lokale, multidisciplinaire netwerken in hun gemeente. Een groot deel van de beschikbare O&I gelden wordt hiervoor ingezet. Waarom we hierin investeren en hoe we dat gaan doen? Lees verder...
De voorstelling die rook om je hoofd laat verdwijnen..
Kom ook kijken naar De (s)Toppers op donderdag 26 september in Zeist. Een prikkelende, humoristische en confronterende theatershow waarbij rokers en mee-rokers worden meegenomen in de rollercoaster die ‘stoppen’ heet.
Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.