Unicum
Unicum

Positieve gezondheid: hoe maak je de omslag


31-10-2019 | 12:30 uur

Positieve gezondheid: hoe maak je de omslag

doelgroep: Huisartsen | Verpleegkundigen | Praktijkondersteuners | Praktijkassistentes | Dietisten
locatie: Lokaal Victoria - Zeist
Aanvullende informatie:

Tijdens deze inspiratie-middag ga je concreet aan de slag met het oefenen van ‘het andere gesprek’ aan de hand van positieve gezondheid en het gespreksmodel van ziekte & zorg naar gezondheid & gedrag (GG/ZZ) (wat is van zz naar gg?)

Deze workshop is een eerste kennismaking met de praktijk van het GG/ZZ gespreksmodel, je gaat het verschil ervaren tussen aanvallen en verdedigen, je leert hoe je je patiënt kunt versterken en activeren, en je krijgt nog veel meer concrete tips en handvatten - waaronder het spinnenweb- om aan de slag te gaan in de praktijk.

 Lees hoe huisarts Brenda Ott het positieve gezondheid-gesprek in de praktijk ervaart

De workshop is bedoeld voor huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistentes en diëtistes. Accreditatie is aangevraagd. De workshop wordt verzorgd door Gea van Andel samen met een docent van Bettery Institute (www.bettery.nl). > Inschrijven voor deze cursus
Bekend gezicht, nieuwe functie
Mieke Walda is sinds 1 september 2019 manager O&I bij UNICUM. De komende tijd helpt zij huisartsen bij het versterken en opzetten van lokale, multidisciplinaire netwerken in hun gemeente. Een groot deel van de beschikbare O&I gelden wordt hiervoor ingezet. Waarom we hierin investeren en hoe we dat gaan doen? Lees verder...
De voorstelling die rook om je hoofd laat verdwijnen..
Kom ook kijken naar De (s)Toppers op donderdag 26 september in Zeist. Een prikkelende, humoristische en confronterende theatershow waarbij rokers en mee-rokers worden meegenomen in de rollercoaster die ‘stoppen’ heet.
Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.