Unicum
Unicum

Organiseren wandelgroep

Eerstelijns zorgprofessionals richten zich steeds meer op de leefstijl van hun patiënten. We weten hoe groot het effect op gezondheid en welbevinden is als mensen stoppen met roken, gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. We vragen mensen om hun gewoontes te veranderen. Dat is nogal wat! In de praktijk blijkt het best lastig om mensen in beweging te krijgen. Het lukt bewezen beter als zorgprofessionals zelf ook een stap willen zetten. Welke keuze maakt u? Blijft u achter uw bureau zitten of komt u in beweging?!

Samen bewegen is leuker, gezelliger en effectiever. Dat bewijst de wandelchallenge van de Bas van de Goor Foundation. In 2016 vielen nagenoeg alle deelnemers af in gewicht en velen van hen gebruiken nu minder medicijnen. UNICUM doet mee aan deze challenge. Dit initiatief past in onze missie om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren.

Diverse bij UNICUM aangesloten huisartsenpraktijken organiseren wandelgroepen voor hun patiënten. Wilt u meer informatie over of hulp bij het opzetten van een wandelgroep of wilt u samen met patiënten deelnemen aan de wandelchallenge van de Bas van de Goor Foundation? Laat het ons weten! Waar nodig bieden we u graag ondersteuning. 

Ook voor ketenzorg patienten: feedback op de VIPapp
De VIP app wordt steeds meer gebruikt door huisartsen en hun samenwerkingspartners. De komende tijd vragen we daarom ook patiënten naar hun mening over de VIPapp. Patiëntenorganisatie Zorgbelang gaat voor ons in gesprek met ouderen en mantelzorgers die de app gebruiken.
Positieve Gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over Positieve Gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.
Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert
Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. Een film toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Hierna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!
Nascholing nieuwe richtlijn CVRM
Begin april verschijnt de nieuwe richtlijn CVRM. Tijdens deze nascholing bespreken we de verschillen tussen de oude en de nieuwe richtlijn en gaan we in op hoe de nieuwe werkwijze te implementeren. De scholing is ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners en wordt gegeven door de kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Tijdens het tweede deel van de avond is er ruimte om casuïstiek te bespreken.
Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?