Unicum
Unicum

Organiseren wandelgroep

Eerstelijns zorgprofessionals richten zich steeds meer op de leefstijl van hun patiënten. We weten hoe groot het effect op gezondheid en welbevinden is als mensen stoppen met roken, gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. We vragen mensen om hun gewoontes te veranderen. Dat is nogal wat! In de praktijk blijkt het best lastig om mensen in beweging te krijgen. Het lukt bewezen beter als zorgprofessionals zelf ook een stap willen zetten. Welke keuze maakt u? Blijft u achter uw bureau zitten of komt u in beweging?!

Samen bewegen is leuker, gezelliger en effectiever. Dat bewijst de wandelchallenge van de Bas van de Goor Foundation. In 2016 vielen nagenoeg alle deelnemers af in gewicht en velen van hen gebruiken nu minder medicijnen. UNICUM doet mee aan deze challenge. Dit initiatief past in onze missie om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren.

Diverse bij UNICUM aangesloten huisartsenpraktijken organiseren wandelgroepen voor hun patiënten. Wilt u meer informatie over of hulp bij het opzetten van een wandelgroep of wilt u samen met patiënten deelnemen aan de wandelchallenge van de Bas van de Goor Foundation? Laat het ons weten! Waar nodig bieden we u graag ondersteuning. 

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.