Unicum
Unicum

Organiseren wandelgroep

Eerstelijns zorgprofessionals richten zich steeds meer op de leefstijl van hun patiënten. We weten hoe groot het effect op gezondheid en welbevinden is als mensen stoppen met roken, gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. We vragen mensen om hun gewoontes te veranderen. Dat is nogal wat! In de praktijk blijkt het best lastig om mensen in beweging te krijgen. Het lukt bewezen beter als zorgprofessionals zelf ook een stap willen zetten. Welke keuze maakt u? Blijft u achter uw bureau zitten of komt u in beweging?!

Samen bewegen is leuker, gezelliger en effectiever. Dat bewijst de wandelchallenge van de Bas van de Goor Foundation. In 2016 vielen nagenoeg alle deelnemers af in gewicht en velen van hen gebruiken nu minder medicijnen. UNICUM doet mee aan deze challenge. Dit initiatief past in onze missie om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren.

Diverse bij UNICUM aangesloten huisartsenpraktijken organiseren wandelgroepen voor hun patiënten. Wilt u meer informatie over of hulp bij het opzetten van een wandelgroep of wilt u samen met patiënten deelnemen aan de wandelchallenge van de Bas van de Goor Foundation? Laat het ons weten! Waar nodig bieden we u graag ondersteuning. 

Bekend gezicht, nieuwe functie
Mieke Walda is sinds 1 september 2019 manager O&I bij UNICUM. De komende tijd helpt zij huisartsen bij het versterken en opzetten van lokale, multidisciplinaire netwerken in hun gemeente. Een groot deel van de beschikbare O&I gelden wordt hiervoor ingezet. Waarom we hierin investeren en hoe we dat gaan doen? Lees verder...
De voorstelling die rook om je hoofd laat verdwijnen..
Kom ook kijken naar De (s)Toppers op donderdag 26 september in Zeist. Een prikkelende, humoristische en confronterende theatershow waarbij rokers en mee-rokers worden meegenomen in de rollercoaster die ‘stoppen’ heet.
Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.