Unicum
Unicum

Fundusproces Oogkliniek Heuvelrug

Fundusproces Oogkliniek Heuvelrug

UNICUM heeft afspraken gemaakt met de oogkliniek Heuvelrug over de verwijzing en de terugkoppeling van de fundusfoto’s. Verwijzen voor een fundusfoto en ook het terugkoppelen van de uitslag kan alleen nog via VIPLive.

Het proces is als volgt:

  • De POH houdt in de gaten wanneer een patiënt voor het laatst is geweest en wanneer een nieuwe funduscontrole nodig is. De POH meldt een patiënt voor fundusonderzoek aan via de knop ‘aanmelden fundus’ in VIPLive. Hierdoor komt de patiënt op de werklijst in het systeem van de Heuvelrug, dit systeem heet TeleDIA.
  • De patiënt kan zelf bepalen wanneer hij/zij naar Heuvelrug gaat voor het fundusonderzoek. De patiënt kan bellen voor een afspraak of langsgaan. Oogkliniek Heuvelrug zoekt de patiënt op in TeleDIA. Als de patiënt hier niet instaat, dan is de verwijzing niet via VIPLive gegaan. In dit geval kan er geen fundusfoto in het kader van DM-controle gemaakt worden. De patiënt wordt terugverwezen naar de huisartsenpraktijk om de verwijzing via VIPLive te vragen.
  • Na het maken van de fundusfoto handelt de Heuvelrug het onderzoek via TeleDIA af en gaat de terugkoppeling via VIPLive naar de huisartsenpraktijk. De uitslag komt in de berichtenbox van het HIS. Na het koppelen aan het juiste dossier staat de meting in de meetwaardemodule.

Problemen retourberichten opgelost
De problemen met de retourberichten lijken opgelost. Deze komen als medLab binnen en zijn voor de verwerking nog niet ‘vertaald’ waardoor de uitslagen als getallen worden weergegeven. Na koppeling in het dossier zijn de vertalingen wel zichtbaar. Eventuele bijgevoegde opmerkingen worden zichtbaar na aanklikken van het gele veldje bij het veld ‘advies follow up’.

Vergeet niet in het geval van een geconstateerde retinopathie, een probleemepisode ‘retinopathie’ aan te maken.

 

 

Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.