Unicum
Unicum

VIPLive Communicatiemodule en app

Eenvoudig en veilig communiceren via VIPLive en de Calculus VIP app
Calculus en UNICUM hebben samen een communicatiemodule in VIPLive ontwikkeld. U kunt met deze module veilig en eenvoudig berichten en bijlagen met individuen en groepen delen op een WhatsApp-achtige manier. UNICUM stelt het gebruik van de communicatiemodule en de bijbehorende app kosteloos beschikbaar aan de bij haar aangesloten huisartsen, en aan zorgprofessionals met wie de huisarts samenwerkt. Het doel? Afstemming rondom het zorgproces makkelijker én veilig maken.

In dit filmpje ziet u hoe de huisarts, POH, wijkverpleegkundige, mantelzorger en patiënt kunnen communiceren via de app. 

Wilt u meer informatie over de communicatiemodule en de app Calculus VIP?
Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen en bekijk hier hoe u in enkele stappen snel en eenvoudig de app in gebruik kunt nemen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Aty de Ruiter, manager Innovatie en Zorg-ICT bij UNICUM. U kunt haar bereiken via e-mail of telefonisch op nummer 06-13 83 15 00.

Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.