Unicum
Unicum

Dossier VIPLive

Eenvoudig en veilig communiceren via VIPLive en de Calculus VIP app
Calculus en UNICUM hebben samen een communicatiemodule in VIPLive ontwikkeld. U kunt met deze module veilig en eenvoudig berichten en bijlagen met individuen en groepen delen op een WhatsApp-achtige manier. UNICUM stelt het gebruik van de communicatiemodule en de bijbehorende app kosteloos beschikbaar aan de bij haar aangesloten huisartsen, en aan zorgprofessionals met wie de huisarts samenwerkt. Het doel? Afstemming rondom het zorgproces makkelijker én veilig maken.

In dit filmpje ziet u hoe de huisarts, POH, wijkverpleegkundige, mantelzorger en patiënt kunnen communiceren via de app. 

 

Wilt u meer informatie over de communicatiemodule en de app Calculus VIP?
Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen en bekijk hier hoe u in enkele stappen snel en eenvoudig de app in gebruik kunt nemen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Aty de Ruiter, manager Innovatie en Zorg-ICT bij UNICUM. U kunt haar bereiken via e-mail of telefonisch op nummer 06-13 83 15 00.

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.