Unicum
Unicum

Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg in Zeist

Widar Gezondheidscentrum in Zeist is op zoek naar een:

Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (in opleiding) 

voor 16-24 uur per week. 

Wij nodigen ook wijkverpleegkundigen met een aantal jaren werkervaring die de overstap naar het boeiende vak van PVK in de huisartsenzorg willen maken, uit om te reageren. Dan leiden we je gedurende het eerste jaar op. Eventueel is deze functie te combineren met een vierde dag in een andere huisartsenpraktijk waarmee wij samenwerken. Wij zorgen dan dat de werkdagen op elkaar afgestemd zijn. 

Verwachte competenties indien je al als praktijkverpleegkundige huisartsenzorg werkt:

 • Verpleegkundige niveau 5 (of niveau 4 met aantoonbaar HBO denkniveau). 
 • De aanvullende eenjarige opleiding tot PVK 
 • Werkervaring met astma patiënten en bij voorkeur de CASPIR gevolg hebben 

Verwachte competenties indien je als wijkverpleegkundige werkt:

 • Verpleegkundige niveau 5 (of niveau 4 met aantoonbaar HBO denkniveau). 
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als wijkverpleegkundige. 
 • Graag een nieuw vak willen leren naast en begeleid door een enthousiaste collega. 

En in beide gevallen verwachten wij:

 • Zelfstandig, flexibel en stressbestendig 
 • Patiëntgericht en goede communicatieve vaardigheden 
 • Initiatiefrijke houding t.a.v. ontwikkelingen in het vakgebied 
 • Een open houding voor een gezondheidscentrum waar naast regulier ook antroposofisch gewerkt wordt. 

Wij bieden: 

 • Een zelfstandige en uitdagende functie. 
 • Onze praktijk doet mee met de ketenzorg COPD, DM II, CVRM. We bieden ook programmatische zorg aan patiënten met ernstiger astma. We sporen kwetsbare ouderen op en maken voor hen passend beleid. Het is ons streven om, als er nieuwe programma’s in de regio beschikbaar komen voor de PVK huisarts, ook daaraan deel te nemen. Afhankelijk van je ervaring en competenties werk je aan al of een deel van deze programma’s mee. 
 • Een goed samenwerkend, enthousiast, hardwerkend en gezellig team waarbinnen je direct samenwerkt met een collega PVK huisartsenpraktijk. 
 • Aansturing door huisartsen die zelf ook erg gemotiveerd zijn voor kwaliteit in de praktijk. 
 • Multidisciplinaire samenwerking met de therapeuten waarmee wij samen Widar Gezondheidscentrum vormen. 
 • Een NHG geaccrediteerde praktijk. 
 • Salaris- en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Huisartsenzorg. 

Wij zijn: 

Ons team bestaat uit zes huisartsen (waarvan twee waarnemers), zes doktersassistenten, drie POH’s GGZ en een PVK en een huisarts-in-opleiding. 

In het centrum werken ook psychologen, fysiotherapeuten, een diëtist, een kunstzinnig therapeut, een antroposofisch verpleegkundige en een euritmietherapeut. Widar Gezondheidscentrum heeft wortels in de antroposofie. Onze praktijk trekt in het algemeen patiënten die zelf willen kunnen meedenken met hun behandeling. 

Sollicitatie en inlichtingen 
Heb jij belangstelling voor deze uitdagende functie? Dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met CV voor 20 maart 2019. Je kunt deze richten aan: Huisartsenpraktijk Widar Laan van Beek en Royen, t.a.v. Henriette van den Berg, PVK huisartsenzorg. Laan van Beek en Royen 39, 3701 AK Zeist. Of verstuur je brief en CV per e-mail. 

Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?
Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.