Unicum
Unicum

Nieuwsbrief

Wilt u zich abonneren op de online nieuwsbrief van UNICUM? Vul dan het aanmeldformulier onderaan deze pagina in. 

Overzicht van recent verstuurde nieuwsbrieven:

2 oktober 2018
Nieuw ketenzorgdashboard, proactief eConsult als eerste beschikbaar in Zeist, Stoptober, wisseling in directie en vacature bestuurder regio ZOU

6 september 2018
Aanvragen bij regiotafel, denktank O&I legt laatste hand aan regioplan, Gecombineerde Leefstijl Interventies en nieuws over de validering van het model voor risicostratificatie.

27 augustus 2018
Nieuw: Oproepagenda in VIPLive, werking zorgportaalknop, inspiratiebijeenkomst, artikel over landelijke ontwikkelingen en ervaringen met Prisma, bijeenkomst over LSP, samenvatting Excel-voor-VIP-training en jaarverslag 2017 online.

13 juli 2018
Terugblik op ledenraadpleging ZOU over HAP/O&I, laatste nieuws uit regio ZWU, bericht van Grietje Rutgers, antwoord op vragen over nieuwe meetwaarde deelname ketenzorg, inspiratiebijeenkomst 'Met plezier aan het werk' en Prisma najaar 2018

5 juli 2018
Nieuwe registratie deelname ketenzorg, project veilig e-mailen in de zorg succesvol afgesloten, samenwerking met WDH-ZOU, aanbod ICT ladder, SMR in Zeist en bericht van het Zeister platform

19 juni 2018
Terugblik op ALV's ZOU en ZWU en regiobijeenkomst ZWU, aankondiging ledenraadpleging ZOU, gezamenlijke aanvraag bij regiotafel, herinnering enquête praktijkmanagement, save the date: inspiratiebijeenkomst thema werkplezier

6 juni 2018
Prestatiebeloning CVRM 2016, vakcommissie ICT zoekt lid uit ZWU, evaluatie aanpak persoonsgericht werken, nieuwe vacatures en meer...

22 mei 2018
Special ter ere van de Dag van de Praktijkondersteuner

17 mei 2018
Veranderingen vergoeding praktijkmanagement, verwerkersovereenkomst IPCI tekenen, Mura Franssens: nieuwe bestuurder ZOU, ALV en regiobijeenkomst ZWU

20 april 2018
Risicostratificatie, voorbeelddocumenten en sjablonen AVG online, nieuwe mogelijkheden in VIPLive en praktijkmanagement.

13 april 2018
Special over AVG - sjablonen en documenten, trainingen, collectieve Functionaris Gegevensbescherming, veilig e-mail en nieuwe overeenkomst Calculus VIPLive AVG-proof. 

29 maart 2018
Bericht van de zorgverzekeraar over ketenzorg en Wlz, impressie bezoek NedHis congres, gluren bij de buren: 'Samenloop' in Utrecht, filmpje voor wachtkamerscherm over Zorg4Zeist app, voorbereiding op O&I. 

19 maart 2018
Nieuwe werkwijze Eerstelijns Verblijf, verbeterd schema lab/ECG, trainingen AVG, uitbetalingen ketenzorg eerste kwartaal 2018, effect eHealthweek actie huisarten Zeist en Den Dolder. 

23 februari 2018
Regiobijeenkomsten voor POH's, overleg met GEZ en OWZ over O&I-financiering, declareren diëtisten, rondje Hagro's in ZWU, Risicostratificatie en Veilig e-mail.

5 februari 2018
Nieuwe bestuurder, terugblik ALV ZOU, leergang Effectief Besturen, Het Roer Gaat Om (voorbeeldbrieven voor leveranciers), huisartsen Zeist/Den Dolder in het nieuws, mailproblemen en meer...

24 januari 2018
Special nationale eHealthweek met onder andere nieuws over de VIP app, Zorg4Zeist, veilig e-mail en de RTA app. 

22 december
Prestatiebeloning 2016, digitale zorgovereenkomsten 2018, leergang Jan van Es Instituut en uitkomsten eerste ALV's Zuidoost-Utrecht en Zuidwest-Utrecht. 

7 december
Drie nieuwe medewerkers Aty de Ruiter, Ilse Kolen en Mieke Walda, handig schema voor labbepalingen, implementatie USD-4D, nieuwe website Dappere Dokters en diverse vacatures in het werkgebied. 

21 november
Regionale ledenvergaderingen, terugblik op een geslaagde inspiratiebijeenkomst Persoonsgericht Werken, eerste praktijkervaringen met de VIPapp, filmpje over COPD en Inhalatie Corticosteroïden en een leestip: een artikel in de Volkskrant over stichting Ik stop ermee, waar UNICUM mee samenwerkt bij stoppen met roken interventies.

31 oktober
Uw persoonlijke rapport voor contracteren POH-S 2018 en info over het contracteerportaal

18 oktober
Uniek aanbod: kosteloos inrichten veilig e-mail, GEZOCHT: trainers groepseducatie, Dappere Dokters werkconferentie, prestatie samenwerking rondom kwetsbare ouderen 2018 en meer...

2 oktober
Special voor POH's en assistenten over de oprichting van UNICUM Huisartsenzorg per 4 oktober 2017

2 oktober
Special voor diëtisten over de oprichting van UNICUM Huisartsenzorg per 4 oktober 2017

27 september
Special voor huisartsen over de oprichting van UNICUM Huisartsenzorg per 4 oktober 2017

10 september 2017
Upd@te september met o.a.: HVZ-passen kosteloos (na)bestellen, laatste AV PreventZorg, Dappere Dokters voor de GGZ gezocht, hoe krijg je een heel dorp aan de gezonde voeding?

7 augustus 2017
Nieuwe nascholingen over kwetsbare ouderen en DM, Dappere Dokters regio Utrecht najaar 2017, Inspiratiebijeenkomst Persoonsgericht Werken, eerste ervaringen met PRISMA groepseducatie in IJsselstein.

20 juli 2017
Special eHealth

12 juli 2017
Special VRM

4 juli 2017
Special Regionalisering - over o.a. de nieuwe naam, de laatste AV, werving van bestuursleden en vervolgstappen

28 juni 2017
Even voorstellen: Sonia Jenning, UNICUM Wandelt in Amelisweerd, Leefstijl in Lopik, Wijk bij Duurstede stopt ermee en regionalisering.

1 juni 2017
Jaarverslag 2016, nascholingen ‘Depressie – Diabetes en COPD’ en ‘Basiscursus Ouderenzorg’, succesvolle reeks trainingen gespreksvaardigheden, samenwerking op het vlak van leefstijl in Lopik

17 mei 2017
Upd@te mei 2017 - Implementatieproject USD-4D, terugblik op diner en AV 20 april, UNICUM wandelt op 17 juni, basiscursus Ouderenzorg, Mariëlle Durieux neemt afscheid/vacature Manager Kwaliteit, promotiemateriaal groepseducatie, extra AV op 15 juni

23 april 2017
Upd@te april 2017 - Handreiking VRM online en nieuws over o.a. de ziektelastmeter, Prisma-training en het UNICUM symposium

30 maart 2017
Uitnodiging AV met diner en inspirerende presentaties + info over regionalisering

21 maart
UNICUM Upd@te - materiële controle, subsidie PGW binnen, succesvol stoppen met roken, leefstijl in Lopik, conclusies e-Vita onderzoek en meer...

15 maart
UNICUM wandelt. Wandelt u mee?

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Fennameen, film over positief leven met een beperking
We hebben een filmtip voor u: Fennameen, over de 86-jarige Fenna uit Zeist. Zij is blind, maar ontzettend ondernemend en positief. Bij de première op 25 november spreekt onze kaderhuisarts Ouderengeneeskunde Brenda Ott over Positive Health en Gezond Ouder Worden.
Fluitend aan het werk
Fluitend aan het werk was het thema van de inspiratiebijeenkomst op 4 oktober 2018. In de Oranjerie bij Huis Doorn gingen we met muziek als metafoor samen op onderzoek uit. Hoe kan persoonsgericht werken bijdragen aan plezier in het werk? Bekijk het fotoverslag om een impressie van de bijeenkomst te krijgen.
Gezocht: huisartsenpraktijken voor deelname aan SUCCESS-studie
Marthe Mansour werkt als promovendus op de afdeling Huisartsgeneeskunde van het AMC. Zij onderzoekt het effect en de wenselijkheid van een stoppen-met-roken strategie die in de huisartsenpraktijk wordt aangeboden aan vrouwen die de praktijk bezoeken voor het uitstrijkje. Voor deze ‘SUCCESS-studie’ is zij op zoek naar enthousiaste huisartsenpraktijken die willen meewerken.
Intentieverklaring krachtenbundeling in Zuidwest-Utrecht
Huisartsenorganisaties in Zuidwest-Utrecht hebben de intentie om de krachten te bundelen. Vooruitlopend op deze samenwerking is besloten gezamenlijk, met onderling afgestemde aanvragen, aanspraak te maken op innovatiebudget bij de regiotafel. De aanvragen zijn eind augustus ingediend.
Innovatiegelden voor regio ZOU aangevraagd
UNICUM-regio Zuidoost-Utrecht heeft op 31 augustus innovatiegelden voor drie projecten aangevraagd bij de regiotafel voor 2019. Medio november verwachten wij bericht te ontvangen van de regiotafel over de toekenning van het innovatiegeld.
Prismatrainingen in het najaar
Komend najaar wordt het groepseducatieprogramma Prisma in meerdere UNICUM-praktijken aan patiënten aangeboden. Dit programma leert deelnemers in korte tijd hun ziekte (of het risico erop) begrijpen, waardoor zij in staat zijn weloverwogen keuzes te maken rond hun leefstijl.
Afgestemd nascholingsaanbod voor regio ZOU
Regio-organisatie UNICUM en de WDH Zuidoost-Utrecht gaan voor een gezamenlijk nascholingsaanbod voor huisartsen, POH’s en praktijkassistenten in de regio. Voor 2019 komen de organisaties met een afgestemd jaarprogramma.
Project Veilig e-mail in de zorg: Resultaat om trots op te zijn
Huisartsen in Midden-Nederland zijn massaal overgestapt op veilig e-mailen. Zij konden veilig e-mail laten inrichten in hun praktijk dankzij het project Veilig e-mailen in de zorg. Van de 303 aangeschreven praktijken reageerden er 267 op het aanbod. Lees verder voor meer informatie over de aanpak, resultaten en het vervolg.
Krachtenbundeling in de regio ZWU
Zo’n dertig huisartsen kwamen op 23 mei in Houten bij elkaar om met de huisartsenbestuurders en het management van de huisartsenorganisaties van gedachten te wisselen. Thema’s waren de voorgenomen krachtenbundeling in de regio en de betekenis hierin van de nieuwe O&I-financiering. Lees verder om een impressie van deze bijeenkomst te krijgen.