Unicum
Unicum

Nieuwsbrief

Wilt u zich abonneren op de online nieuwsbrief van UNICUM? Vul dan het aanmeldformulier onderaan deze pagina in. 

Overzicht van recent verstuurde nieuwsbrieven:

17 mei 2018
Veranderingen vergoeding praktijkmanagement, verwerkersovereenkomst IPCI tekenen, Mura Franssens: nieuwe bestuurder ZOU, ALV en regiobijeenkomst ZWU

20 april 2018
Risicostratificatie, voorbeelddocumenten en sjablonen AVG online, nieuwe mogelijkheden in VIPLive en praktijkmanagement.

13 april 2018
Special over AVG - sjablonen en documenten, trainingen, collectieve Functionaris Gegevensbescherming, veilig e-mail en nieuwe overeenkomst Calculus VIPLive AVG-proof. 

29 maart 2018
Bericht van de zorgverzekeraar over ketenzorg en Wlz, impressie bezoek NedHis congres, gluren bij de buren: 'Samenloop' in Utrecht, filmpje voor wachtkamerscherm over Zorg4Zeist app, voorbereiding op O&I. 

19 maart 2018
Nieuwe werkwijze Eerstelijns Verblijf, verbeterd schema lab/ECG, trainingen AVG, uitbetalingen ketenzorg eerste kwartaal 2018, effect eHealthweek actie huisarten Zeist en Den Dolder. 

23 februari 2018
Regiobijeenkomsten voor POH's, overleg met GEZ en OWZ over O&I-financiering, declareren diëtisten, rondje Hagro's in ZWU, Risicostratificatie en Veilig e-mail.

5 februari 2018
Nieuwe bestuurder, terugblik ALV ZOU, leergang Effectief Besturen, Het Roer Gaat Om (voorbeeldbrieven voor leveranciers), huisartsen Zeist/Den Dolder in het nieuws, mailproblemen en meer...

24 januari 2018
Special nationale eHealthweek met onder andere nieuws over de VIP app, Zorg4Zeist, veilig e-mail en de RTA app. 

22 december
Prestatiebeloning 2016, digitale zorgovereenkomsten 2018, leergang Jan van Es Instituut en uitkomsten eerste ALV's Zuidoost-Utrecht en Zuidwest-Utrecht. 

7 december
Drie nieuwe medewerkers Aty de Ruiter, Ilse Kolen en Mieke Walda, handig schema voor labbepalingen, implementatie USD-4D, nieuwe website Dappere Dokters en diverse vacatures in het werkgebied. 

21 november
Regionale ledenvergaderingen, terugblik op een geslaagde inspiratiebijeenkomst Persoonsgericht Werken, eerste praktijkervaringen met de VIPapp, filmpje over COPD en Inhalatie Corticosteroïden en een leestip: een artikel in de Volkskrant over stichting Ik stop ermee, waar UNICUM mee samenwerkt bij stoppen met roken interventies.

31 oktober
Uw persoonlijke rapport voor contracteren POH-S 2018 en info over het contracteerportaal

18 oktober
Uniek aanbod: kosteloos inrichten veilig e-mail, GEZOCHT: trainers groepseducatie, Dappere Dokters werkconferentie, prestatie samenwerking rondom kwetsbare ouderen 2018 en meer...

2 oktober
Special voor POH's en assistenten over de oprichting van UNICUM Huisartsenzorg per 4 oktober 2017

2 oktober
Special voor diëtisten over de oprichting van UNICUM Huisartsenzorg per 4 oktober 2017

27 september
Special voor huisartsen over de oprichting van UNICUM Huisartsenzorg per 4 oktober 2017

10 september 2017
Upd@te september met o.a.: HVZ-passen kosteloos (na)bestellen, laatste AV PreventZorg, Dappere Dokters voor de GGZ gezocht, hoe krijg je een heel dorp aan de gezonde voeding?

7 augustus 2017
Nieuwe nascholingen over kwetsbare ouderen en DM, Dappere Dokters regio Utrecht najaar 2017, Inspiratiebijeenkomst Persoonsgericht Werken, eerste ervaringen met PRISMA groepseducatie in IJsselstein.

20 juli 2017
Special eHealth

12 juli 2017
Special VRM

4 juli 2017
Special Regionalisering - over o.a. de nieuwe naam, de laatste AV, werving van bestuursleden en vervolgstappen

28 juni 2017
Even voorstellen: Sonia Jenning, UNICUM Wandelt in Amelisweerd, Leefstijl in Lopik, Wijk bij Duurstede stopt ermee en regionalisering.

1 juni 2017
Jaarverslag 2016, nascholingen ‘Depressie – Diabetes en COPD’ en ‘Basiscursus Ouderenzorg’, succesvolle reeks trainingen gespreksvaardigheden, samenwerking op het vlak van leefstijl in Lopik

17 mei 2017
Upd@te mei 2017 - Implementatieproject USD-4D, terugblik op diner en AV 20 april, UNICUM wandelt op 17 juni, basiscursus Ouderenzorg, Mariëlle Durieux neemt afscheid/vacature Manager Kwaliteit, promotiemateriaal groepseducatie, extra AV op 15 juni

23 april 2017
Upd@te april 2017 - Handreiking VRM online en nieuws over o.a. de ziektelastmeter, Prisma-training en het UNICUM symposium

30 maart 2017
Uitnodiging AV met diner en inspirerende presentaties + info over regionalisering

21 maart
UNICUM Upd@te - materiële controle, subsidie PGW binnen, succesvol stoppen met roken, leefstijl in Lopik, conclusies e-Vita onderzoek en meer...

15 maart
UNICUM wandelt. Wandelt u mee?

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
22 mei - Dag van de POH
22 mei is het de landelijke dag van de praktijkondersteuner (POH). Binnen UNICUM willen we deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. Want hoewel de functie van POH relatief kort bestaat, is deze niet meer weg te denken uit de huisartsenpraktijk. Beter gezegd: we kunnen echt niet meer zonder! En we waarderen de inzet, kennis en vaardigheden van deze betrokken zorgprofessionals enorm. Lees de POH-special!
Wat komt er de komende jaren op de POH af?
De taken van de POH’s worden interessanter en uitdagender doordat steeds meer complexe zorg door de huisartsenpraktijk wordt geleverd. Dat is een verrijking van hun vakgebied en een uitdaging om nieuwe dingen te leren. Indutten is er niet bij! Lees wat de veranderingen voor de POH in de praktijk betekenen.
Interview met PVK Anjo Wijkmans
Hoogcomplexe zorg is dagelijkse kost voor Anjo Wijckmans. Sinds acht jaar werkt ze als praktijkverpleegkundige in de verpleeghuiszorg Vanuit die functie is ze sinds kort betrokken bij het opzetten van de ouderenzorg in huisartspraktijken. Wat is het verschil tussen een PVK in de huisartspraktijk en in het verpleeghuis? Waarom zou Anjo graag meer contact hebben met de POH's in huisartsenpraktijken? En wat vindt ze van de nieuwe HBO-V-opleiding?