Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws


POH’s in het zonnetje gezet


29-5-2019

Op 22 mei – de Dag van de POH – werden de POH’s door UNICUM in het zonnetje gezet bij de Veldkeuken in Bunnik. Het was een inspirerende dag met een afwisselend programma dat goed werd gewaardeerd door de deelnemers.

Diabetesverpleegkundige Mariëtte van Veen trapte af met de workshop ‘Koolhydraatarme voeding bij uw DM2 patiënten’. Vervolgens kregen de deelnemers informatie over uiteenlopende onderwerpen tijdens een ‘carrousel’. Zo was er een POH-quiz waarbij de winnaar een boek over voeding mocht uitzoeken, informatie vanuit Pharos (hoe maak je informatie over zorg toegankelijk en vindbaar voor iedereen) en een demonstratie van insuline- en GLP1-RA-pennen. Na de pauze presenteerde kaderhuisarts DM Mariska Brinkers het handboek over gezonde voeding en dieetadvies met een handig stroomschema.

Er werd een smaakvolle, koolhydraatarme maaltijd geserveerd en daarna was het tijd voor een gezonde wandeling van tien minuten, zoals ook tijdens de scholing werd aangeraden. Het programma werd afgesloten door Simon Verhoeven (Langerhans) en Mariska Brinkers met het onderwerp over GLP1 receptoragonisten.

POH’s over deze dag:

‘Was zeer gevarieerd en jammer dat het niet de hele dag was.’

‘Ben blij dat ik erbij was’

‘Zeer leuk van opzet

‘Erg leerzaam, leuk om scholing en onderling contact af te wisselen’

‘Geweldig! Maaltijd was heerlijk, echt een luxe en koolhydraatbeperkt smaakt goed. Lessen zeer leerzaam.’