Unicum
Unicum

Organisatie

POH’s in het zonnetje gezet

Op 22 mei – de Dag van de POH – werden de POH’s door UNICUM in het zonnetje gezet bij de Veldkeuken in Bunnik. Het was een inspirerende dag met een afwisselend programma dat goed werd gewaardeerd door de deelnemers.

Diabetesverpleegkundige Mariëtte van Veen trapte af met de workshop ‘Koolhydraatarme voeding bij uw DM2 patiënten’. Vervolgens kregen de deelnemers informatie over uiteenlopende onderwerpen tijdens een ‘carrousel’. Zo was er een POH-quiz waarbij de winnaar een boek over voeding mocht uitzoeken, informatie vanuit Pharos (hoe maak je informatie over zorg toegankelijk en vindbaar voor iedereen) en een demonstratie van insuline- en GLP1-RA-pennen. Na de pauze presenteerde kaderhuisarts DM Mariska Brinkers het handboek over gezonde voeding en dieetadvies met een handig stroomschema.

Er werd een smaakvolle, koolhydraatarme maaltijd geserveerd en daarna was het tijd voor een gezonde wandeling van tien minuten, zoals ook tijdens de scholing werd aangeraden. Het programma werd afgesloten door Simon Verhoeven (Langerhans) en Mariska Brinkers met het onderwerp over GLP1 receptoragonisten.

POH’s over deze dag:

‘Was zeer gevarieerd en jammer dat het niet de hele dag was.’

‘Ben blij dat ik erbij was’

‘Zeer leuk van opzet

‘Erg leerzaam, leuk om scholing en onderling contact af te wisselen’

‘Geweldig! Maaltijd was heerlijk, echt een luxe en koolhydraatbeperkt smaakt goed. Lessen zeer leerzaam.’

 

 

 

 

[Meer nieuws]

Bekend gezicht, nieuwe functie
Mieke Walda is sinds 1 september 2019 manager O&I bij UNICUM. De komende tijd helpt zij huisartsen bij het versterken en opzetten van lokale, multidisciplinaire netwerken in hun gemeente. Een groot deel van de beschikbare O&I gelden wordt hiervoor ingezet. Waarom we hierin investeren en hoe we dat gaan doen? Lees verder...
De voorstelling die rook om je hoofd laat verdwijnen..
Kom ook kijken naar De (s)Toppers op donderdag 26 september in Zeist. Een prikkelende, humoristische en confronterende theatershow waarbij rokers en mee-rokers worden meegenomen in de rollercoaster die ‘stoppen’ heet.
Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.