Unicum
Unicum

Organisatie

Denksessies toekomst ANW-zorg

Landelijk is er onderzoek gedaan door de LHV, Ineen en VPH naar de toenemende drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond, weekend en nachtdiensten. Deze neemt naar verwachting de komende jaren alleen nog maar toe. Meerdere oorzaken hiervoor worden genoemd. Zie ook het artikel ‘Naar een toekomstbestendige huisartsen zorg in de avond, nacht en weekenden’. De conclusie is dat de ANW huisartsgeneeskundige zorg niet toekomstbestendig lijkt. 

Tijdens de Woudschotenconferentie over de toekomst van ons vak is echter gesteld dat de huisartsen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg willen blijven leveren. Met dit gegeven richten wij ons tot jullie: “dokters zegt het maar”! 

Namens de besturen van UNICUM Zuidoost-Utrecht en UNICUM Zuidwest-Utrecht nodigt UNICUM huisartsen, hidha’s en waarnemers uit om samen te onderzoeken welke problemen er rondom de ANW-zorg in onze regio’s spelen en welke systeemveranderingen denkbaar zijn om deze zorg toekomstbestendig te maken. 

Je kunt hieraan een bijdrage leveren door deel te nemen aan een van de denksessies, deze vinden plaats op 25 maart (van der Valk in de Bilt), 1 april (Medisch centrum dorp Houten) en 10 april (Medisch centrum dorp Houten). De denksessies worden begeleid door een daarvoor opgeleide huisarts. De hidha’s en waarnemers zijn ook van harte uitgenodigd bij deze sessies.  

De ontvangst met soep en broodjes is van 17.30 – 18.00 uur, daarna gaat de avond van start tot uiterlijk 21.00 uur.

Aanmelden kan via de nascholingskalender:

25 maart - 17.30 uur    Hotel Van der Valk, De holle Bilt 1, De Bilt. Klik hier om je aan te melden

01 april - 17.30 uur      Medisch Centrum Dorp, Pr. Bernardweg 69, Houten. Klik hier om je aan te melden

10 april - 17.30 uur      Medisch Centrum Dorp, Pr. Bernardweg 69, Houten. Klik hier om je aan te melden

Je kunt je ook aanmelden door een mail te sturen naar secretariaat@unicum-huisartsenzorg.nl onder vermelding van datum en naam.

 

[Meer nieuws]

Wensen en grenzen in de laatste levensfase
Op dinsdag 4 mei jongstleden kwamen ouderen, huisartsen, andere zorgverleners en geïnteresseerden samen in het Lichtruim in Bilthoven om de film ‘De dappere patiënt’ te bekijken. Daarna gingen zij onder leiding van huisarts Toosje Valkenburg in gesprek over de keuzes die mensen hebben als het gaat om zorg en behandeling.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.
Grote opkomst bij PRISMA-training hoge bloeddruk
Diëtiste Bea Pinkert en consulente Persoonsgericht Werken Gea van Andel gaven op 2 en 9 april een PRISMA-training in huisartsenpraktijk Voorwijk in Wijk bij Duurstede. De opkomst was hoog met gemiddeld achttien deelnemers. Zowel zorgprofessionals als patiënten wisten de bijeenkomsten goed te waarderen.
Positieve gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over positieve gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.