Unicum
Unicum

Organisatie

Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award

Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.

Als vertegenwoordigers van de Zeister regio waren huisarts Roel van Kuppevelt en Aty de Ruiter van regio-organisatie UNICUM Huisartsenzorg aanwezig. Zij namen de award vol trots in ontvangst uit handen van dhr. Klein Ikkink, programmadirecteur Innovatie bij VWS.

Presentatie succesfactoren
In de middag gaf Aty de Ruiter samen met projectmanager Herko Wegter een presentatie waarin ze vertelden hoe de Zeister huisartsen online toegang tot de zorg zo breed wisten te realiseren. De regionale Zorg4Zeist app en de continue promotie daarvan speelt hierin een grote rol. Met de app kunnen patiënten via hun smartphone of tablet eenvoudig en snel herhaalrecepten aanvragen, een afspraak plannen en de huisarts via een e-consult raadplegen. Sinds deze week bevat de app ook informatie over de Huisartsenpost Zeist. Daarnaast is in samenwerking met Pharmeon de digitale zelftriage van ‘Moet ik naar de dokter?’ in de app geïntegreerd.

Online communicatie zit in de lift
De prijsuitreiking was de feestelijke afsluiter van het evenement dat online dienstverlener Pharmeon in het kader van de landelijke eHealthweek organiseerde. Tijdens het event werden de gebruikscijfers van de 1.250 aangesloten huisartsen en apotheken gepresenteerd die gebruik maken van Uw Zorg online portalen en apps. De cijfers geven aan dat online communicatie een steeds belangrijkere rol in neemt in de zorg. Het aantal online zorggebruikers is in 2018 met 50% is gestegen naar ruim 800.000 patiënten! Het gemiddeld gebruik per praktijk steeg van 15 naar 20%.

Ook een Zorg4… app in uw gemeente?
Wilt u in uw gemeente ook aan de slag met een lokale ‘Zorg4… app’ om daarmee de zorg digitaal toegankelijker te maken? Neem dan contact op met Aty de Ruiter, manager Innovatie en Zorg-ICT. U kunt haar bereiken via e-mail of telefonisch op nummer 06-13 83 15 00.

 

[Meer nieuws]

Bekend gezicht, nieuwe functie
Mieke Walda is sinds 1 september 2019 manager O&I bij UNICUM. De komende tijd helpt zij huisartsen bij het versterken en opzetten van lokale, multidisciplinaire netwerken in hun gemeente. Een groot deel van de beschikbare O&I gelden wordt hiervoor ingezet. Waarom we hierin investeren en hoe we dat gaan doen? Lees verder...
De voorstelling die rook om je hoofd laat verdwijnen..
Kom ook kijken naar De (s)Toppers op donderdag 26 september in Zeist. Een prikkelende, humoristische en confronterende theatershow waarbij rokers en mee-rokers worden meegenomen in de rollercoaster die ‘stoppen’ heet.
Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.