Unicum
Unicum

Organisatie

Leergang Leiderschap tegen gereduceerd tarief

Op 13 december aanstaande start de achtdaagse leergang ‘Leiderschap in een veranderende eerstelijns omgeving' van het Jan van Es Instituut. Vorig jaar volgden UNICUM-bestuurders en meerdere aangesloten huisartsen met (mogelijke) bestuurdersambitie deze leergang met veel enthousiasme. Bij UNICUM aangesloten zorgprofessionals kunnen deze leergang tegen een gereduceerd tarief volgen.

Regionalisering van de eerstelijnszorg vraagt om bestuurlijke sensitiviteit. De belangrijke uitdagingen voor de eerste lijn zijn de verdere versterking van de eigen organisatiekracht en positionering in het regionale krachtenveld. Goed ontwikkeld leiderschap is daarbij noodzakelijk. Het Jan van Es Instituut speelt in op deze behoefte door voor de tweede keer de leergang Leiderschap in een veranderende eerstelijnsomgeving te organiseren.

Voor wie?
Bestuurders, toekomstige bestuurders, managers en coördinatoren werkzaam binnen eerstelijns organisaties die zich met een persoonlijk ontwikkelingstraject willen ontwikkelen op het gebied van effectief leiderschap.

Start leergang
De leergang start op 13&14 december 2018 (donderdag 12:00 uur tot vrijdag 15:30 uur) in Hotel Ernst Sillem Hoeve (Lage Vuursche).

Kosten
De leergang kost normaal gesproken € 4.950 p.p. incl. studiemateriaal, deelnamecertificaat, maaltijden en hotelovernachtingen. UNICUM-huisartsen kunnen deelnemen tegen het gereduceerde tarief van € 3.000,-.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van het Jan van Es Instituut.

 

[Meer nieuws]

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.