Unicum
Unicum

Organisatie

Leergang Leiderschap tegen gereduceerd tarief

Op 13 december aanstaande start de achtdaagse leergang ‘Leiderschap in een veranderende eerstelijns omgeving' van het Jan van Es Instituut. Vorig jaar volgden UNICUM-bestuurders en meerdere aangesloten huisartsen met (mogelijke) bestuurdersambitie deze leergang met veel enthousiasme. Bij UNICUM aangesloten zorgprofessionals kunnen deze leergang tegen een gereduceerd tarief volgen.

Regionalisering van de eerstelijnszorg vraagt om bestuurlijke sensitiviteit. De belangrijke uitdagingen voor de eerste lijn zijn de verdere versterking van de eigen organisatiekracht en positionering in het regionale krachtenveld. Goed ontwikkeld leiderschap is daarbij noodzakelijk. Het Jan van Es Instituut speelt in op deze behoefte door voor de tweede keer de leergang Leiderschap in een veranderende eerstelijnsomgeving te organiseren.

Voor wie?
Bestuurders, toekomstige bestuurders, managers en coördinatoren werkzaam binnen eerstelijns organisaties die zich met een persoonlijk ontwikkelingstraject willen ontwikkelen op het gebied van effectief leiderschap.

Start leergang
De leergang start op 13&14 december 2018 (donderdag 12:00 uur tot vrijdag 15:30 uur) in Hotel Ernst Sillem Hoeve (Lage Vuursche).

Kosten
De leergang kost normaal gesproken € 4.950 p.p. incl. studiemateriaal, deelnamecertificaat, maaltijden en hotelovernachtingen. UNICUM-huisartsen kunnen deelnemen tegen het gereduceerde tarief van € 3.000,-.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van het Jan van Es Instituut.

 

[Meer nieuws]

Bekend gezicht, nieuwe functie
Mieke Walda is sinds 1 september 2019 manager O&I bij UNICUM. De komende tijd helpt zij huisartsen bij het versterken en opzetten van lokale, multidisciplinaire netwerken in hun gemeente. Een groot deel van de beschikbare O&I gelden wordt hiervoor ingezet. Waarom we hierin investeren en hoe we dat gaan doen? Lees verder...
De voorstelling die rook om je hoofd laat verdwijnen..
Kom ook kijken naar De (s)Toppers op donderdag 26 september in Zeist. Een prikkelende, humoristische en confronterende theatershow waarbij rokers en mee-rokers worden meegenomen in de rollercoaster die ‘stoppen’ heet.
Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.