Unicum
Unicum

Organisatie

Leergang Leiderschap tegen gereduceerd tarief

Op 13 december aanstaande start de achtdaagse leergang ‘Leiderschap in een veranderende eerstelijns omgeving' van het Jan van Es Instituut. Vorig jaar volgden UNICUM-bestuurders en meerdere aangesloten huisartsen met (mogelijke) bestuurdersambitie deze leergang met veel enthousiasme. Bij UNICUM aangesloten zorgprofessionals kunnen deze leergang tegen een gereduceerd tarief volgen.

Regionalisering van de eerstelijnszorg vraagt om bestuurlijke sensitiviteit. De belangrijke uitdagingen voor de eerste lijn zijn de verdere versterking van de eigen organisatiekracht en positionering in het regionale krachtenveld. Goed ontwikkeld leiderschap is daarbij noodzakelijk. Het Jan van Es Instituut speelt in op deze behoefte door voor de tweede keer de leergang Leiderschap in een veranderende eerstelijnsomgeving te organiseren.

Voor wie?
Bestuurders, toekomstige bestuurders, managers en coördinatoren werkzaam binnen eerstelijns organisaties die zich met een persoonlijk ontwikkelingstraject willen ontwikkelen op het gebied van effectief leiderschap.

Start leergang
De leergang start op 13&14 december 2018 (donderdag 12:00 uur tot vrijdag 15:30 uur) in Hotel Ernst Sillem Hoeve (Lage Vuursche).

Kosten
De leergang kost normaal gesproken € 4.950 p.p. incl. studiemateriaal, deelnamecertificaat, maaltijden en hotelovernachtingen. UNICUM-huisartsen kunnen deelnemen tegen het gereduceerde tarief van € 3.000,-.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van het Jan van Es Instituut.

 

[Meer nieuws]

Ook voor ketenzorg patienten: feedback op de VIPapp
De VIP app wordt steeds meer gebruikt door huisartsen en hun samenwerkingspartners. De komende tijd vragen we daarom ook patiënten naar hun mening over de VIPapp. Patiëntenorganisatie Zorgbelang gaat voor ons in gesprek met ouderen en mantelzorgers die de app gebruiken.
Positieve Gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over Positieve Gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.
Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert
Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. Een film toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Hierna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!
Nascholing nieuwe richtlijn CVRM
Begin april verschijnt de nieuwe richtlijn CVRM. Tijdens deze nascholing bespreken we de verschillen tussen de oude en de nieuwe richtlijn en gaan we in op hoe de nieuwe werkwijze te implementeren. De scholing is ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners en wordt gegeven door de kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Tijdens het tweede deel van de avond is er ruimte om casuïstiek te bespreken.
Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?