Unicum
Unicum

Organisatie

Innovatiegelden voor regio ZOU aangevraagd

UNICUM-regio Zuidoost-Utrecht heeft op 31 augustus innovatiegelden aangevraagd bij de regiotafel voor 2019. Het betreft drie projecten: 

  • Door ontwikkelen en in gebruik nemen van de VIP-app als gezamenlijke digitale tool voor communicatie binnen het regionale en lokale (zorg)netwerk rondom ouderen.
  • Verbeteren van de digitale entree voor patiënten bij de huisartsenpraktijk, met de Zorg4App.
  • Ontsluiting van het ZorgaanbiedersAdresBoek (ZAB), als onderdeel van een bovenregionale aanvraag.

Medio november verwachten wij bericht te ontvangen van de regiotafel over de toekenning van het innovatiegeld. Meer weten over het vaststellen van de belangrijke thema’s voor regio ZOU en de projecten? Lees hier de volledige notitie over de aanvraag van de innovatiegelden.

[Meer nieuws]

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.