Unicum
Unicum

Organisatie

Prismatrainingen in het najaar

Komend najaar wordt het groepseducatieprogramma Prisma in meerdere UNICUM-praktijken aan patiënten aangeboden. Dit programma leert deelnemers in korte tijd hun ziekte (of het risico erop) begrijpen, waardoor zij in staat zijn weloverwogen keuzes te maken rond hun leefstijl.

Bij Praktijk Eedenburgh in Hilversum staan de trainingen in oktober en november 2018 inmiddels al definitief op de agenda. Deze trainingen zijn met name gericht op deelnemers aan het zorgprogramma VRM, waarvoor UNICUM in 2018 ook in ’t Gooi de ondersteuning verzorgd. De praktijk kiest ervoor om twee trainingen aan te bieden, de ene overdag en de andere in de avonduren, zodat deelnemers een voor hen geschikt dagdeel kunnen kiezen. Klik hier om de wervingsposter te bekijken.

Prisma bij u in de praktijk
Op dit moment werken ook andere praktijken de plannen uit voor groepseducatie in het najaar, zodat geïnteresseerde patiënten direct na de zomer kunnen inschrijven voor een training. Heeft u interesse in het aanbieden van een Prismatraining binnen uw eigen praktijk? Dat kan! Een aantal reeds opgeleide Prismatrainers is bereid de training bij andere praktijken in de regio te geven.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Els Slob of Gea van Andel. Tot slot nog een tip voor mensen die meer willen weten over Prisma: tijdens de inspiratiebijeenkomst op 4 oktober gaat een van de workshops over Prisma en de ervaringen met het programma tot nu toe.

 

[Meer nieuws]

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.