Unicum
Unicum

Organisatie

Kosteloos advies over de ICT in uw praktijk

Bent u benieuwd waar uw praktijk staat als het gaat om digitalisering? Heeft u behoefte aan een stappenplan voor de doorontwikkeling van uw ICT-omgeving? De ICT-ladder helpt hierbij met een analyse en adviesrapport. De kosten worden tijdelijk vergoed door Zilveren Kruis voor een beperkt aantal praktijken in Midden-Nederland.

Wat is het?
De ICT-Ladder is een volwassenheidsmodel waarmee u de aanwezigheid en het gebruik van ICT-hulpmiddelen in uw huisartspraktijk meet. Ook krijgt u antwoord op de vraag of uw praktijk AVG-proof is.

Hoe werkt het?
U vult online een vragenlijst in en medewerkers van de ICT-Ladder doen de rest. Zij analyseren de gegevens en leveren een adviesrapport met uw positie op de ICT-ladder. U krijgt een overzicht van ontwikkelpunten voor uw praktijk. Daarnaast ontvangt u een benchmarkrapport waarin u uw praktijk met die van collega’s kunt vergelijken.

Kosten?
De kosten van de ICT-Ladder bedragen € 500,-. Deze kosten worden voor een beperkt aantal praktijken in het werkgebied van LHV Kring Midden-Nederland tot eind 2018 vergoed door Zilveren Kruis.

Meer weten of meedoen?
Laat het uiterlijk 1 september 2018 weten aan Bart van Pinxteren via of kijk op de website www.ictladder.nl.

[Meer nieuws]

Ook voor ketenzorg patienten: feedback op de VIPapp
De VIP app wordt steeds meer gebruikt door huisartsen en hun samenwerkingspartners. De komende tijd vragen we daarom ook patiënten naar hun mening over de VIPapp. Patiëntenorganisatie Zorgbelang gaat voor ons in gesprek met ouderen en mantelzorgers die de app gebruiken.
Positieve Gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over Positieve Gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.
Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert
Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. Een film toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Hierna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!
Nascholing nieuwe richtlijn CVRM
Begin april verschijnt de nieuwe richtlijn CVRM. Tijdens deze nascholing bespreken we de verschillen tussen de oude en de nieuwe richtlijn en gaan we in op hoe de nieuwe werkwijze te implementeren. De scholing is ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners en wordt gegeven door de kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Tijdens het tweede deel van de avond is er ruimte om casuïstiek te bespreken.
Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?