Unicum
Unicum

Organisatie

Kosteloos advies over de ICT in uw praktijk

Bent u benieuwd waar uw praktijk staat als het gaat om digitalisering? Heeft u behoefte aan een stappenplan voor de doorontwikkeling van uw ICT-omgeving? De ICT-ladder helpt hierbij met een analyse en adviesrapport. De kosten worden tijdelijk vergoed door Zilveren Kruis voor een beperkt aantal praktijken in Midden-Nederland.

Wat is het?
De ICT-Ladder is een volwassenheidsmodel waarmee u de aanwezigheid en het gebruik van ICT-hulpmiddelen in uw huisartspraktijk meet. Ook krijgt u antwoord op de vraag of uw praktijk AVG-proof is.

Hoe werkt het?
U vult online een vragenlijst in en medewerkers van de ICT-Ladder doen de rest. Zij analyseren de gegevens en leveren een adviesrapport met uw positie op de ICT-ladder. U krijgt een overzicht van ontwikkelpunten voor uw praktijk. Daarnaast ontvangt u een benchmarkrapport waarin u uw praktijk met die van collega’s kunt vergelijken.

Kosten?
De kosten van de ICT-Ladder bedragen € 500,-. Deze kosten worden voor een beperkt aantal praktijken in het werkgebied van LHV Kring Midden-Nederland tot eind 2018 vergoed door Zilveren Kruis.

Meer weten of meedoen?
Laat het uiterlijk 1 september 2018 weten aan Bart van Pinxteren via of kijk op de website www.ictladder.nl.

[Meer nieuws]

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.