Unicum
Unicum

Organisatie

Exceltraining: ‘Uitleg en gelijk doen, dat werkt heel goed!’

Uit contacten met praktijken bleek bij herhaling dat sommige praktijkondersteuners onvoldoende  kennis van Excel hebben. Hierdoor kunnen zij niet optimaal gebruikmaken van VIP-rapportages. UNICUM heeft de handschoen opgepakt: speciaal voor POH’s is een Excel-voor-VIP-training opgezet. Op 20 juni namen bijna dertig praktijkondersteuners deel aan deze training.

Mieke Walda, Petra Dijkstra en Leonie Keizer verzorgden de training in de grote zaal van het Julius Centrum aan het Broederplein te Zeist. Elke deelnemer had de beschikking over een laptop. Na uitleg van elk onderdeel gingen de deelnemers steeds zelf aan de slag, in eerste instantie vooral met basisvaardigheden voor Excel. Na de pauze werd aan de hand van de eigen kwartaalrapportage uit VIP verder geoefend en gaven consulenten Petra Dijkstra en Leonie Keizer nog enkele tips voor een handig in de praktijk.

Enthousiaste deelnemers
De presentatie is beschikbaar op de website en op verzoek van de deelnemers wordt de lesstof ook uitgeschreven voor naslag. De deelnemers waren enthousiast. Enkele reacties: “zo nuttig”, “duidelijke uitleg, kan ik gelijk mee aan de slag”, “zou vaker aangeboden moeten worden”, “uitleg en gelijk doen, dat werkt heel goed”. Bij voldoende belangstelling wil UNICUM de training dit najaar opnieuw aanbieden.

Enige smet op de training was dat hij de eerste keer moest worden geannuleerd. De training was oorspronkelijk gepland op 31 mei, maar werd geannuleerd vanwege een computerstoring bij het Julius centrum. De berichtgeving naar de deelnemers - zowel van de annulering als over de nieuwe planning - verliep helaas ook niet zoals bedoeld. Hierdoor werden enkele deelnemers niet of niet tijdig geïnformeerd. UNICUM betreurt dit zeer.

[Meer nieuws]

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.