Unicum
Unicum

Organisatie

Exceltraining: ‘Uitleg en gelijk doen, dat werkt heel goed!’

Uit contacten met praktijken bleek bij herhaling dat sommige praktijkondersteuners onvoldoende  kennis van Excel hebben. Hierdoor kunnen zij niet optimaal gebruikmaken van VIP-rapportages. UNICUM heeft de handschoen opgepakt: speciaal voor POH’s is een Excel-voor-VIP-training opgezet. Op 20 juni namen bijna dertig praktijkondersteuners deel aan deze training.

Mieke Walda, Petra Dijkstra en Leonie Keizer verzorgden de training in de grote zaal van het Julius Centrum aan het Broederplein te Zeist. Elke deelnemer had de beschikking over een laptop. Na uitleg van elk onderdeel gingen de deelnemers steeds zelf aan de slag, in eerste instantie vooral met basisvaardigheden voor Excel. Na de pauze werd aan de hand van de eigen kwartaalrapportage uit VIP verder geoefend en gaven consulenten Petra Dijkstra en Leonie Keizer nog enkele tips voor een handig in de praktijk.

Enthousiaste deelnemers
De presentatie is beschikbaar op de website en op verzoek van de deelnemers wordt de lesstof ook uitgeschreven voor naslag. De deelnemers waren enthousiast. Enkele reacties: “zo nuttig”, “duidelijke uitleg, kan ik gelijk mee aan de slag”, “zou vaker aangeboden moeten worden”, “uitleg en gelijk doen, dat werkt heel goed”. Bij voldoende belangstelling wil UNICUM de training dit najaar opnieuw aanbieden.

Enige smet op de training was dat hij de eerste keer moest worden geannuleerd. De training was oorspronkelijk gepland op 31 mei, maar werd geannuleerd vanwege een computerstoring bij het Julius centrum. De berichtgeving naar de deelnemers - zowel van de annulering als over de nieuwe planning - verliep helaas ook niet zoals bedoeld. Hierdoor werden enkele deelnemers niet of niet tijdig geïnformeerd. UNICUM betreurt dit zeer.

[Meer nieuws]

Ook voor ketenzorg patienten: feedback op de VIPapp
De VIP app wordt steeds meer gebruikt door huisartsen en hun samenwerkingspartners. De komende tijd vragen we daarom ook patiënten naar hun mening over de VIPapp. Patiëntenorganisatie Zorgbelang gaat voor ons in gesprek met ouderen en mantelzorgers die de app gebruiken.
Positieve Gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over Positieve Gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.
Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert
Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. Een film toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Hierna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!
Nascholing nieuwe richtlijn CVRM
Begin april verschijnt de nieuwe richtlijn CVRM. Tijdens deze nascholing bespreken we de verschillen tussen de oude en de nieuwe richtlijn en gaan we in op hoe de nieuwe werkwijze te implementeren. De scholing is ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners en wordt gegeven door de kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Tijdens het tweede deel van de avond is er ruimte om casuïstiek te bespreken.
Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?