Unicum
Unicum

Organisatie

Medisch Directeur Jaap van der Horst kondigt vertrek aan

Jaap van der Horst, medisch directeur bij UNICUM, heeft aangekondigd zijn functie per 1 oktober 2018 neer te leggen. Jaap heeft besloten dat hij zich, na twaalf mooie jaren als voorzitter van PreventZorg Coöperatie en vanaf 2013 ook als medisch directeur, wil gaan richten op nieuwe uitdagingen.

Jaap was een drijvende kracht achter de oprichting van PreventZorg. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de transitie van de ketenzorggroep naar de nieuwe regio-organisatie UNICUM. Jaap laat een sterke organisatie achter die goed is voorbereid op de toekomst en de uitdagingen waarvoor we in de eerste lijn staan.

De voorbereidingen voor het werven van een opvolger voor Jaap worden op dit moment getroffen. We streven ernaar nog voor de periode van de zomervakanties de opvolger bekend te kunnen maken. Wij zullen Jaap als collega bij Unicum missen en bedanken hem voor zijn inzet voor de organisatie!

Bekijk hier de vacature 'Ondernemende en verbindende directeur met huisartsenachtergrond'

[Meer nieuws]

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.