Unicum
Unicum

Organisatie

Huisartsen Zeist/Den Dolder promoten Zorg4Zeist app tijdens e-healthweek

Inwoners van Zeist en Den Dolder kunnen via de Zorg4Zeist-app van alles regelen met hun huisartsenpraktijk. Een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen en medicatiegegevens inzien bijvoorbeeld. Veel mensen kennen de app nog niet en dat is zonde, vinden de huisartsen. Tijdens de nationale e-healthweek (van 20 t/m 26 januari) promoten zij de app bij hun patiënten.

Met de Zorg4Zeist-app kunnen mensen via een smartphone of tablet contact leggen met hun huisarts. Het is eenvoudig om de lege plekken in de agenda van de huisarts te bekijken en zelf een afspraak in te plannen. Vragen stellen via een eConsult behoort ook tot de mogelijkheden. Zodra de vraag is beantwoord, geeft de app een seintje. Daarnaast kunnen patiënten hun actuele medicatiegegevens inzien, herhaalrecepten bestellen en de contactgegevens van de huisartsenpost bekijken.

Sneller dan computer of telefoon
De huisartsen blijven uiteraard ook telefonisch en via hun eigen websites bereikbaar. “Het voordeel van de app is dat het allemaal makkelijker en sneller gaat”, zegt huisarts Brenda Ott. “De computer opstarten of wachten aan de telefoon omdat er nog zoveel bellers voor u zijn: dat is niet langer nodig. Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord is voor gebruikers van de app ook verleden tijd. Je logt in met een code, net als bij een app van een bank bijvoorbeeld. Heel handig dus, en geschikt voor mensen van alle leeftijden. Dat wil ik zeker benadrukken.” De Zorg4Zeist app is gratis te downloaden in de App Store (iOS) en via Google Play.

Zorg4Zeist is een platform van eerstelijns zorgverleners in Zeist. Hierin participeren de huisartsen, de GGZ, de thuiszorg, apothekers en diëtisten. Ook de gemeente is partner. Samen werken deze partijen aan goede zorg voor elke inwoner van Zeist en Den Dolder.

De aftrap van de huisartsenactie tijdens de e-healthweek vond plaats op maandag 22 januari bij huisartsenpraktijk Ott en Bedaux in Zeist. Huisarts Brenda Ott nam de Zorg4Zeist-app in gebruik samen met een van haar patiënten.

[Meer nieuws]

VIPapp activeren met QR-code kan ook weer met iPad en iPhone
Het activeren van de VIPapp voor nieuwe gebruikers gaat het eenvoudigst met een QR-code. Door een besluit van Apple was dit een tijdlang niet mogelijk op Apple-apparaten. Vanaf versie 1.42 van de VIPapp kan dit wel weer!
Pilot Logeerzorg geeft de mantelzorger ruimte
Om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken is er ondersteuning voor mantelzorgers, zoals respijtzorg. Een bijzondere vorm van respijtzorg is de pilot logeerzorg van de gemeente Zeist. De patiënt verblijft tijdelijk op een andere locatie dan thuis, bijvoorbeeld een verpleeghuis.
Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
POH’s in het zonnetje gezet
Op 22 mei – de Dag van de POH – werden de POH’s door UNICUM in het zonnetje gezet bij de Veldkeuken in Bunnik. Het was een inspirerende dag met een afwisselend programma dat goed werd gewaardeerd door de deelnemers. Een korte terugblik in woord en beeld.
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Wensen en grenzen in de laatste levensfase
Op dinsdag 4 mei jongstleden kwamen ouderen, huisartsen, andere zorgverleners en geïnteresseerden samen in het Lichtruim in Bilthoven om de film ‘De dappere patiënt’ te bekijken. Daarna gingen zij onder leiding van huisarts Toosje Valkenburg in gesprek over de keuzes die mensen hebben als het gaat om zorg en behandeling.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.
Grote opkomst bij PRISMA-training hoge bloeddruk
Diëtiste Bea Pinkert en consulente Persoonsgericht Werken Gea van Andel gaven op 2 en 9 april een PRISMA-training in huisartsenpraktijk Voorwijk in Wijk bij Duurstede. De opkomst was hoog met gemiddeld achttien deelnemers. Zowel zorgprofessionals als patiënten wisten de bijeenkomsten goed te waarderen.
Positieve gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over positieve gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.