Unicum
Unicum

Organisatie

Huisartsen Zeist/Den Dolder promoten Zorg4Zeist app tijdens e-healthweek

Inwoners van Zeist en Den Dolder kunnen via de Zorg4Zeist-app van alles regelen met hun huisartsenpraktijk. Een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen en medicatiegegevens inzien bijvoorbeeld. Veel mensen kennen de app nog niet en dat is zonde, vinden de huisartsen. Tijdens de nationale e-healthweek (van 20 t/m 26 januari) promoten zij de app bij hun patiënten.

Met de Zorg4Zeist-app kunnen mensen via een smartphone of tablet contact leggen met hun huisarts. Het is eenvoudig om de lege plekken in de agenda van de huisarts te bekijken en zelf een afspraak in te plannen. Vragen stellen via een eConsult behoort ook tot de mogelijkheden. Zodra de vraag is beantwoord, geeft de app een seintje. Daarnaast kunnen patiënten hun actuele medicatiegegevens inzien, herhaalrecepten bestellen en de contactgegevens van de huisartsenpost bekijken.

Sneller dan computer of telefoon
De huisartsen blijven uiteraard ook telefonisch en via hun eigen websites bereikbaar. “Het voordeel van de app is dat het allemaal makkelijker en sneller gaat”, zegt huisarts Brenda Ott. “De computer opstarten of wachten aan de telefoon omdat er nog zoveel bellers voor u zijn: dat is niet langer nodig. Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord is voor gebruikers van de app ook verleden tijd. Je logt in met een code, net als bij een app van een bank bijvoorbeeld. Heel handig dus, en geschikt voor mensen van alle leeftijden. Dat wil ik zeker benadrukken.” De Zorg4Zeist app is gratis te downloaden in de App Store (iOS) en via Google Play.

Zorg4Zeist is een platform van eerstelijns zorgverleners in Zeist. Hierin participeren de huisartsen, de GGZ, de thuiszorg, apothekers en diëtisten. Ook de gemeente is partner. Samen werken deze partijen aan goede zorg voor elke inwoner van Zeist en Den Dolder.

De aftrap van de huisartsenactie tijdens de e-healthweek vond plaats op maandag 22 januari bij huisartsenpraktijk Ott en Bedaux in Zeist. Huisarts Brenda Ott nam de Zorg4Zeist-app in gebruik samen met een van haar patiënten.

[Meer nieuws]

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.