Unicum
Unicum

Organisatie

Huisartsen Zeist/Den Dolder promoten Zorg4Zeist app tijdens e-healthweek

Inwoners van Zeist en Den Dolder kunnen via de Zorg4Zeist-app van alles regelen met hun huisartsenpraktijk. Een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen en medicatiegegevens inzien bijvoorbeeld. Veel mensen kennen de app nog niet en dat is zonde, vinden de huisartsen. Tijdens de nationale e-healthweek (van 20 t/m 26 januari) promoten zij de app bij hun patiënten.

Met de Zorg4Zeist-app kunnen mensen via een smartphone of tablet contact leggen met hun huisarts. Het is eenvoudig om de lege plekken in de agenda van de huisarts te bekijken en zelf een afspraak in te plannen. Vragen stellen via een eConsult behoort ook tot de mogelijkheden. Zodra de vraag is beantwoord, geeft de app een seintje. Daarnaast kunnen patiënten hun actuele medicatiegegevens inzien, herhaalrecepten bestellen en de contactgegevens van de huisartsenpost bekijken.

Sneller dan computer of telefoon
De huisartsen blijven uiteraard ook telefonisch en via hun eigen websites bereikbaar. “Het voordeel van de app is dat het allemaal makkelijker en sneller gaat”, zegt huisarts Brenda Ott. “De computer opstarten of wachten aan de telefoon omdat er nog zoveel bellers voor u zijn: dat is niet langer nodig. Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord is voor gebruikers van de app ook verleden tijd. Je logt in met een code, net als bij een app van een bank bijvoorbeeld. Heel handig dus, en geschikt voor mensen van alle leeftijden. Dat wil ik zeker benadrukken.” De Zorg4Zeist app is gratis te downloaden in de App Store (iOS) en via Google Play.

Zorg4Zeist is een platform van eerstelijns zorgverleners in Zeist. Hierin participeren de huisartsen, de GGZ, de thuiszorg, apothekers en diëtisten. Ook de gemeente is partner. Samen werken deze partijen aan goede zorg voor elke inwoner van Zeist en Den Dolder.

De aftrap van de huisartsenactie tijdens de e-healthweek vond plaats op maandag 22 januari bij huisartsenpraktijk Ott en Bedaux in Zeist. Huisarts Brenda Ott nam de Zorg4Zeist-app in gebruik samen met een van haar patiënten.

[Meer nieuws]

Ook voor ketenzorg patienten: feedback op de VIPapp
De VIP app wordt steeds meer gebruikt door huisartsen en hun samenwerkingspartners. De komende tijd vragen we daarom ook patiënten naar hun mening over de VIPapp. Patiëntenorganisatie Zorgbelang gaat voor ons in gesprek met ouderen en mantelzorgers die de app gebruiken.
Positieve Gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over Positieve Gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.
Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert
Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. Een film toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Hierna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!
Nascholing nieuwe richtlijn CVRM
Begin april verschijnt de nieuwe richtlijn CVRM. Tijdens deze nascholing bespreken we de verschillen tussen de oude en de nieuwe richtlijn en gaan we in op hoe de nieuwe werkwijze te implementeren. De scholing is ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners en wordt gegeven door de kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Tijdens het tweede deel van de avond is er ruimte om casuïstiek te bespreken.
Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?