Unicum
Unicum

Organisatie

ALV - UNICUM Zuidoost-Utrecht

Op 12 december aanstaande vindt een gezamenlijke ALV plaats van de nieuwe coöperatie UNICUM Zuidoost-Utrecht en Huisartsen Coöperatie Zeist. De ALV start om 20.00 uur in hotel De Biltsche Hoek en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Tijdens de ALV stemmen de leden over de voorgenomen fusie tussen beide coöperaties. Na de voorgenomen fusie (per 1 januari 2018) worden de huisartsenleden van de Huisartsen Coöperatie Zeist automatisch lid van UNICUM Zuidoost-Utrecht.

Voor deze besluitvorming geldt een quorumeis: minimaal tweederde van de leden moet aanwezig zijn of een stem per machtiging uitbrengen. De fusie kan alleen doorgaan als tenminste tweederde van de uitgebrachte stemmen positief of neutraal is. Het is belangrijk dat we ook dit laatste formele stuk van de regionalisering goed afhandelen. Kom dus naar de ALV of breng uw stem uit via een machtiging.

Bent u lid van UNICUM coöperatie Zuidoost-Utrecht? Meld u zich dan per mail aan voor de ALV of machtig een collega met het machtigingsformulier. Dit machtigingsformulier, de agenda en de bijlagen ontvangt u binnenkort per e-mail. Graag tot ziens op 12 december!

[Meer nieuws]

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.