Unicum
Unicum

Organisatie

Dappere keuzes in de GGZ

Dappere keuzes in de GGZ is het thema van de tweede Optimale Zorg - Dappere Dokters conferentie in de regio Utrecht. Deze wordt gehouden op 9 november bij Altrecht in Zeist. Op deze werkconferentie werken huisartsen, psychiaters, geriaters en andere geïnteresseerde medisch specialisten met elkaar samen in kleine werkgroepen. Het doel? Te komen tot een aanbeveling voor de praktijk van de volgende dag.

In tien rondetafelgesprekken die elk begeleid worden door een voorzitter, komen onder andere de volgende vijf thema’s aan bod:

  • Overbehandeling van lichte problematiek
  • Onderbehandeling van complexe problematiek
  • Kwetsbare mensen in de wijk
  • eHealth
  • Wachtlijsten

Klik hier voor het volledige programma en inschrijven. 

[Meer nieuws]

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.