Unicum
Unicum

Organisatie

Veilig e-mail op elke werkplek in uw praktijk

Vanaf 11 september 2017 kunnen huisartsen in Midden-Nederland zich aanmelden voor kosteloze inrichting van veilig e-mail in hun praktijk. De kosten worden betaald met regiotafelbudget dat speciaal hiervoor is aangevraagd. Na de implementatie weet u zeker dat u veilig per e-mail kunt communiceren met andere zorgprofessionals en met patiënten. Zo voorkomt u het lekken van persoonsgegevens en de daaraan verbonden hoge boetes.

Coördinatie door Trijn digitaal
Dit aanbod maakt onderdeel uit van het project Veilig e-mailen in de Zorg, dat door UNICUM en drie andere huisartsenorganisaties in de regio is gestart. Trijn digitaal heeft de coördinatie op zich genomen. Trijn is een regionaal samenwerkingsverband van drie ziekenhuizen, twaalf zorggroepen en Saltro. Trijn werkt aan zorg én patiëntgegevens op de juiste plek in Midden-Nederland.

Maak direct een afspraak
Het inrichten van veilig e-mail wordt uitgevoerd door de organisatie Z-Netwerken. Via de onderstaande link kunt u een afspraak met hen inplannen, nadat u een aantal vragen heeft beantwoord. Een van de medewerkers komt dan op de afgesproken datum bij u in de praktijk langs en hij of zij regelt ter plekke dat u veilig e-mailen op elke werkplek kunt gaan gebruiken. Dit wordt dus volledig voor u verzorgd en er worden geen kosten berekend. Maak direct een afspraak.

Meer informatie
De ambitie is om vóór de zomer van 2018 te kunnen zeggen: alle huisartsen in Midden-Nederland doen het veilig. Help ons deze ambitie waar te maken en meld u aan. Wilt u meer informatie? Antwoord op de meest gestelde vragen leest u hier. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de servicedesk van Z-Netwerken via info@z-netwerken.nl of telefonisch via 0345-519567 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur. 

[Meer nieuws]

Ook voor ketenzorg patienten: feedback op de VIPapp
De VIP app wordt steeds meer gebruikt door huisartsen en hun samenwerkingspartners. De komende tijd vragen we daarom ook patiënten naar hun mening over de VIPapp. Patiëntenorganisatie Zorgbelang gaat voor ons in gesprek met ouderen en mantelzorgers die de app gebruiken.
Positieve Gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over Positieve Gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.
Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert
Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. Een film toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Hierna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!
Nascholing nieuwe richtlijn CVRM
Begin april verschijnt de nieuwe richtlijn CVRM. Tijdens deze nascholing bespreken we de verschillen tussen de oude en de nieuwe richtlijn en gaan we in op hoe de nieuwe werkwijze te implementeren. De scholing is ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners en wordt gegeven door de kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Tijdens het tweede deel van de avond is er ruimte om casuïstiek te bespreken.
Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?