Unicum
Unicum

Organisatie

Veilig e-mail op elke werkplek in uw praktijk

Vanaf 11 september 2017 kunnen huisartsen in Midden-Nederland zich aanmelden voor kosteloze inrichting van veilig e-mail in hun praktijk. De kosten worden betaald met regiotafelbudget dat speciaal hiervoor is aangevraagd. Na de implementatie weet u zeker dat u veilig per e-mail kunt communiceren met andere zorgprofessionals en met patiënten. Zo voorkomt u het lekken van persoonsgegevens en de daaraan verbonden hoge boetes.

Coördinatie door Trijn digitaal
Dit aanbod maakt onderdeel uit van het project Veilig e-mailen in de Zorg, dat door UNICUM en drie andere huisartsenorganisaties in de regio is gestart. Trijn digitaal heeft de coördinatie op zich genomen. Trijn is een regionaal samenwerkingsverband van drie ziekenhuizen, twaalf zorggroepen en Saltro. Trijn werkt aan zorg én patiëntgegevens op de juiste plek in Midden-Nederland.

Maak direct een afspraak
Het inrichten van veilig e-mail wordt uitgevoerd door de organisatie Z-Netwerken. Via de onderstaande link kunt u een afspraak met hen inplannen, nadat u een aantal vragen heeft beantwoord. Een van de medewerkers komt dan op de afgesproken datum bij u in de praktijk langs en hij of zij regelt ter plekke dat u veilig e-mailen op elke werkplek kunt gaan gebruiken. Dit wordt dus volledig voor u verzorgd en er worden geen kosten berekend. Maak direct een afspraak.

Meer informatie
De ambitie is om vóór de zomer van 2018 te kunnen zeggen: alle huisartsen in Midden-Nederland doen het veilig. Help ons deze ambitie waar te maken en meld u aan. Wilt u meer informatie? Antwoord op de meest gestelde vragen leest u hier. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de servicedesk van Z-Netwerken via info@z-netwerken.nl of telefonisch via 0345-519567 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur. 

[Meer nieuws]

VIPapp activeren met QR-code kan ook weer met iPad en iPhone
Het activeren van de VIPapp voor nieuwe gebruikers gaat het eenvoudigst met een QR-code. Door een besluit van Apple was dit een tijdlang niet mogelijk op Apple-apparaten. Vanaf versie 1.42 van de VIPapp kan dit wel weer!
Pilot Logeerzorg geeft de mantelzorger ruimte
Om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken is er ondersteuning voor mantelzorgers, zoals respijtzorg. Een bijzondere vorm van respijtzorg is de pilot logeerzorg van de gemeente Zeist. De patiënt verblijft tijdelijk op een andere locatie dan thuis, bijvoorbeeld een verpleeghuis.
Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
POH’s in het zonnetje gezet
Op 22 mei – de Dag van de POH – werden de POH’s door UNICUM in het zonnetje gezet bij de Veldkeuken in Bunnik. Het was een inspirerende dag met een afwisselend programma dat goed werd gewaardeerd door de deelnemers. Een korte terugblik in woord en beeld.
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Wensen en grenzen in de laatste levensfase
Op dinsdag 4 mei jongstleden kwamen ouderen, huisartsen, andere zorgverleners en geïnteresseerden samen in het Lichtruim in Bilthoven om de film ‘De dappere patiënt’ te bekijken. Daarna gingen zij onder leiding van huisarts Toosje Valkenburg in gesprek over de keuzes die mensen hebben als het gaat om zorg en behandeling.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.
Grote opkomst bij PRISMA-training hoge bloeddruk
Diëtiste Bea Pinkert en consulente Persoonsgericht Werken Gea van Andel gaven op 2 en 9 april een PRISMA-training in huisartsenpraktijk Voorwijk in Wijk bij Duurstede. De opkomst was hoog met gemiddeld achttien deelnemers. Zowel zorgprofessionals als patiënten wisten de bijeenkomsten goed te waarderen.
Positieve gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over positieve gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.