Unicum
Unicum

Zorg en gezondheid

Positieve gezondheid, er is geen escape!

Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel de het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.  

Wat is Positieve Gezondheid?
Gezondheid is veel meer dan niet ziek zijn. Gezondheid is het vermogen van mensen om veerkrachtig om te gaan met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven en daarbij zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Het gaat niet enkel om de behandeling van een ziekte of problemen, maar juist om het bevorderen van kansen en mogelijkheden van mensen, ondanks een eventuele ziekte of problemen. Zie ook www.iph.nl    

Hoe en wanneer?
Het spel wordt begeleid door een trainer en vindt plaats in uw eigen praktijk, bijvoorbeeld in de koffiekamer of vergaderruimte. Een team kan bestaan uit 4-8 deelnemers. Het spel duurt anderhalf uur, daarna volgt een nagesprek.   

Beschikbare data: woensdagmiddag 15 mei, dinsdagmiddag 21 mei, dinsdagmiddag 4 juni, donderdagmiddag 13 juni. Heeft u een teambijeenkomst in de avonduren dan kan dat in overleg ook.

Aanmelden
Neem contact op met trainer Gea van Andel 06 – 13 48 66 60 of g.vanandel@unicum-huisartsenzorg.nl

De escaperoom is een vorm van entertainment educatie die is ontwikkeld door Syntein (zorggroep van huisartsen) in het netwerk Positieve Gezondheid in de Noordelijke Maasvallei. Unicum kan deze escaperoom kosteloos aanbieden. De kosten worden betaald door Zelfzorgondersteund via de subsidie persoonsgericht werken 2019.

[Meer nieuws]

Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.