Unicum
Unicum

Zorg en gezondheid

Inspirerend werkbezoek Positieve Gezondheid

Op donderdag 18 oktober bracht UNICUM met zes personen een werkbezoek aan Spectrum Medisch Centrum. In een voormalige bouwmarkt in Meppel realiseerden zorgverleners dit multidisciplinaire gezondheidscentrum met ‘Positieve Gezondheid’ als uitgangspunt.

Het centrum huisvest meer dan 25 zorgdisciplines en alle medewerkers van het centrum werken volgens het concept van positieve gezondheid, vermeldt de website. Maar wat betekent dat concreet voor de dagelijkse praktijkvoering en hoe bevalt het de zorgverleners? Hoe wordt dit centrum gefinancierd en verspreidt dit concept zich nu als een olievlek over de omgeving? Is het ook te realiseren in UNICUM-werkgebied?

Bekijk hier het verslag in woord en beeld. 

[Meer nieuws]

Kom ook naar het UNICUM Symposium!
Unicum organiseert op 3 oktober het symposium 'Samenwerken = samen doen' voor alle zorgprofessionals. Netwerkvorming en multidisciplinaire samenwerking staan centraal. Een prachtig inhoudelijk programma op een mooie locatie in Bunnik. Kom ook!
Nieuw: Handreiking voeding + stroomschema
Over voeding wordt ontzettend veel gezegd en geschreven, zowel door ervaringsdeskundigen als door wetenschappers. De inzichten en meningen verschillen en veranderen ook met de tijd. De nieuwe UNICUM Handreiking gezonde voeding en dieetadvies en het bijbehorende stroomschema geven een houvast bij het adviseren en begeleiden van uw patiënten.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.