Unicum
Unicum

Zorg en gezondheid

Innovatiegelden voor regio ZOU aangevraagd

UNICUM-regio Zuidoost-Utrecht heeft op 31 augustus innovatiegelden aangevraagd bij de regiotafel voor 2019. Het betreft drie projecten: 

  • Door ontwikkelen en in gebruik nemen van de VIP-app als gezamenlijke digitale tool voor communicatie binnen het regionale en lokale (zorg)netwerk rondom ouderen.
  • Verbeteren van de digitale entree voor patiënten bij de huisartsenpraktijk, met de Zorg4App.
  • Ontsluiting van het ZorgaanbiedersAdresBoek (ZAB), als onderdeel van een bovenregionale aanvraag.

Medio november verwachten wij bericht te ontvangen van de regiotafel over de toekenning van het innovatiegeld. Meer weten over het vaststellen van de belangrijke thema’s voor regio ZOU en de projecten? Lees hier de volledige notitie over de aanvraag van de innovatiegelden.

[Meer nieuws]

Inspirerend werkbezoek Positieve Gezondheid
Op donderdag 18 oktober bracht UNICUM met zes personen een werkbezoek aan Spectrum Medisch Centrum. In een voormalige bouwmarkt in Meppel realiseerden zorgverleners dit multidisciplinaire gezondheidscentrum met ‘Positieve Gezondheid’ als uitgangspunt.
Verslag eerste bijeenkomst praktijkmanagers
Afgelopen 22 oktober organiseerde UNICUM een eerste netwerkbijeenkomst voor praktijkmanagers. De resultaten van de onder huisartsen gehouden enquête over praktijkmanagement werden gepresenteerd en Zilveren Kruis ging in op de aangepaste voorwaarden voor vergoeding in 2019.
Fennameen, film over positief leven met een beperking
We hebben een filmtip voor u: Fennameen, over de 86-jarige Fenna uit Zeist. Zij is blind, maar ontzettend ondernemend en positief. Bij de première op 25 november spreekt onze kaderhuisarts Ouderengeneeskunde Brenda Ott over Positive Health en Gezond Ouder Worden.
Fluitend aan het werk
Fluitend aan het werk was het thema van de inspiratiebijeenkomst op 4 oktober 2018. In de Oranjerie bij Huis Doorn gingen we met muziek als metafoor samen op onderzoek uit. Hoe kan persoonsgericht werken bijdragen aan plezier in het werk? Bekijk het fotoverslag om een impressie van de bijeenkomst te krijgen.
Intentieverklaring krachtenbundeling in Zuidwest-Utrecht
Huisartsenorganisaties in Zuidwest-Utrecht hebben de intentie om de krachten te bundelen. Vooruitlopend op deze samenwerking is besloten gezamenlijk, met onderling afgestemde aanvragen, aanspraak te maken op innovatiebudget bij de regiotafel. De aanvragen zijn eind augustus ingediend.