Unicum
Unicum

Zorg en gezondheid

Innovatiegelden voor regio ZOU aangevraagd

UNICUM-regio Zuidoost-Utrecht heeft op 31 augustus innovatiegelden aangevraagd bij de regiotafel voor 2019. Het betreft drie projecten: 

  • Door ontwikkelen en in gebruik nemen van de VIP-app als gezamenlijke digitale tool voor communicatie binnen het regionale en lokale (zorg)netwerk rondom ouderen.
  • Verbeteren van de digitale entree voor patiënten bij de huisartsenpraktijk, met de Zorg4App.
  • Ontsluiting van het ZorgaanbiedersAdresBoek (ZAB), als onderdeel van een bovenregionale aanvraag.

Medio november verwachten wij bericht te ontvangen van de regiotafel over de toekenning van het innovatiegeld. Meer weten over het vaststellen van de belangrijke thema’s voor regio ZOU en de projecten? Lees hier de volledige notitie over de aanvraag van de innovatiegelden.

[Meer nieuws]

Nieuwe stappen in oprichting regio-organisatie Zuidwest-Utrecht
Op 21 november jl. presenteerde het bestuur van de regio-organisatie in oprichting aan alle huisartsen in de regio ZWU de stand van zaken omtrent de vorming van de nieuwe organisatie en de O&I-contractering. Zij gingen in op de structuur van de nieuwe organisatie en de planning van het proces. Daarnaast werden de ideeën over het lidmaatschap en bestuur gedeeld.
Zorg4Zeist app: Top-3 huisartsen in het zonnetje gezet
Op een druilerige 5 december werden drie huisartsen in het zonnetje gezet. Het betreft de drie huisartsen met de meeste aangesloten patiënten op de Zorg4Zeist app. De Zeister regio (inclusief Den Dolder) scoort ver boven het landelijk gemiddelde, maar huisartsen Rian van Kessel, Roel van Kuppevelt en Luuk van Eijk zijn de koplopers.
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.
Inspirerend werkbezoek Positieve Gezondheid
Op donderdag 18 oktober bracht UNICUM met zes personen een werkbezoek aan Spectrum Medisch Centrum. In een voormalige bouwmarkt in Meppel realiseerden zorgverleners dit multidisciplinaire gezondheidscentrum met ‘Positieve Gezondheid’ als uitgangspunt.