Unicum
Unicum

Zorg en gezondheid

Prismatrainingen in het najaar

Komend najaar wordt het groepseducatieprogramma Prisma in meerdere UNICUM-praktijken aan patiënten aangeboden. Dit programma leert deelnemers in korte tijd hun ziekte (of het risico erop) begrijpen, waardoor zij in staat zijn weloverwogen keuzes te maken rond hun leefstijl.

Bij Praktijk Eedenburgh in Hilversum staan de trainingen in oktober en november 2018 inmiddels al definitief op de agenda. Deze trainingen zijn met name gericht op deelnemers aan het zorgprogramma VRM, waarvoor UNICUM in 2018 ook in ’t Gooi de ondersteuning verzorgd. De praktijk kiest ervoor om twee trainingen aan te bieden, de ene overdag en de andere in de avonduren, zodat deelnemers een voor hen geschikt dagdeel kunnen kiezen. Klik hier om de wervingsposter te bekijken.

Prisma bij u in de praktijk
Op dit moment werken ook andere praktijken de plannen uit voor groepseducatie in het najaar, zodat geïnteresseerde patiënten direct na de zomer kunnen inschrijven voor een training. Heeft u interesse in het aanbieden van een Prismatraining binnen uw eigen praktijk? Dat kan! Een aantal reeds opgeleide Prismatrainers is bereid de training bij andere praktijken in de regio te geven.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Els Slob of Gea van Andel. Tot slot nog een tip voor mensen die meer willen weten over Prisma: tijdens de inspiratiebijeenkomst op 4 oktober gaat een van de workshops over Prisma en de ervaringen met het programma tot nu toe.

 

[Meer nieuws]

Inspirerend werkbezoek Positieve Gezondheid
Op donderdag 18 oktober bracht UNICUM met zes personen een werkbezoek aan Spectrum Medisch Centrum. In een voormalige bouwmarkt in Meppel realiseerden zorgverleners dit multidisciplinaire gezondheidscentrum met ‘Positieve Gezondheid’ als uitgangspunt.
Verslag eerste bijeenkomst praktijkmanagers
Afgelopen 22 oktober organiseerde UNICUM een eerste netwerkbijeenkomst voor praktijkmanagers. De resultaten van de onder huisartsen gehouden enquête over praktijkmanagement werden gepresenteerd en Zilveren Kruis ging in op de aangepaste voorwaarden voor vergoeding in 2019.
Fennameen, film over positief leven met een beperking
We hebben een filmtip voor u: Fennameen, over de 86-jarige Fenna uit Zeist. Zij is blind, maar ontzettend ondernemend en positief. Bij de première op 25 november spreekt onze kaderhuisarts Ouderengeneeskunde Brenda Ott over Positive Health en Gezond Ouder Worden.
Fluitend aan het werk
Fluitend aan het werk was het thema van de inspiratiebijeenkomst op 4 oktober 2018. In de Oranjerie bij Huis Doorn gingen we met muziek als metafoor samen op onderzoek uit. Hoe kan persoonsgericht werken bijdragen aan plezier in het werk? Bekijk het fotoverslag om een impressie van de bijeenkomst te krijgen.
Intentieverklaring krachtenbundeling in Zuidwest-Utrecht
Huisartsenorganisaties in Zuidwest-Utrecht hebben de intentie om de krachten te bundelen. Vooruitlopend op deze samenwerking is besloten gezamenlijk, met onderling afgestemde aanvragen, aanspraak te maken op innovatiebudget bij de regiotafel. De aanvragen zijn eind augustus ingediend.