Unicum
Unicum

Zorg en gezondheid

Prismatrainingen in het najaar

Komend najaar wordt het groepseducatieprogramma Prisma in meerdere UNICUM-praktijken aan patiënten aangeboden. Dit programma leert deelnemers in korte tijd hun ziekte (of het risico erop) begrijpen, waardoor zij in staat zijn weloverwogen keuzes te maken rond hun leefstijl.

Bij Praktijk Eedenburgh in Hilversum staan de trainingen in oktober en november 2018 inmiddels al definitief op de agenda. Deze trainingen zijn met name gericht op deelnemers aan het zorgprogramma VRM, waarvoor UNICUM in 2018 ook in ’t Gooi de ondersteuning verzorgd. De praktijk kiest ervoor om twee trainingen aan te bieden, de ene overdag en de andere in de avonduren, zodat deelnemers een voor hen geschikt dagdeel kunnen kiezen. Klik hier om de wervingsposter te bekijken.

Prisma bij u in de praktijk
Op dit moment werken ook andere praktijken de plannen uit voor groepseducatie in het najaar, zodat geïnteresseerde patiënten direct na de zomer kunnen inschrijven voor een training. Heeft u interesse in het aanbieden van een Prismatraining binnen uw eigen praktijk? Dat kan! Een aantal reeds opgeleide Prismatrainers is bereid de training bij andere praktijken in de regio te geven.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Els Slob of Gea van Andel. Tot slot nog een tip voor mensen die meer willen weten over Prisma: tijdens de inspiratiebijeenkomst op 4 oktober gaat een van de workshops over Prisma en de ervaringen met het programma tot nu toe.

 

[Meer nieuws]

Nieuwe stappen in oprichting regio-organisatie Zuidwest-Utrecht
Op 21 november jl. presenteerde het bestuur van de regio-organisatie in oprichting aan alle huisartsen in de regio ZWU de stand van zaken omtrent de vorming van de nieuwe organisatie en de O&I-contractering. Zij gingen in op de structuur van de nieuwe organisatie en de planning van het proces. Daarnaast werden de ideeën over het lidmaatschap en bestuur gedeeld.
Zorg4Zeist app: Top-3 huisartsen in het zonnetje gezet
Op een druilerige 5 december werden drie huisartsen in het zonnetje gezet. Het betreft de drie huisartsen met de meeste aangesloten patiënten op de Zorg4Zeist app. De Zeister regio (inclusief Den Dolder) scoort ver boven het landelijk gemiddelde, maar huisartsen Rian van Kessel, Roel van Kuppevelt en Luuk van Eijk zijn de koplopers.
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.
Inspirerend werkbezoek Positieve Gezondheid
Op donderdag 18 oktober bracht UNICUM met zes personen een werkbezoek aan Spectrum Medisch Centrum. In een voormalige bouwmarkt in Meppel realiseerden zorgverleners dit multidisciplinaire gezondheidscentrum met ‘Positieve Gezondheid’ als uitgangspunt.