Unicum
Unicum

Zorg en gezondheid

Prismatrainingen in het najaar

Komend najaar wordt het groepseducatieprogramma Prisma in meerdere UNICUM-praktijken aan patiënten aangeboden. Dit programma leert deelnemers in korte tijd hun ziekte (of het risico erop) begrijpen, waardoor zij in staat zijn weloverwogen keuzes te maken rond hun leefstijl.

Bij Praktijk Eedenburgh in Hilversum staan de trainingen in oktober en november 2018 inmiddels al definitief op de agenda. Deze trainingen zijn met name gericht op deelnemers aan het zorgprogramma VRM, waarvoor UNICUM in 2018 ook in ’t Gooi de ondersteuning verzorgd. De praktijk kiest ervoor om twee trainingen aan te bieden, de ene overdag en de andere in de avonduren, zodat deelnemers een voor hen geschikt dagdeel kunnen kiezen. Klik hier om de wervingsposter te bekijken.

Prisma bij u in de praktijk
Op dit moment werken ook andere praktijken de plannen uit voor groepseducatie in het najaar, zodat geïnteresseerde patiënten direct na de zomer kunnen inschrijven voor een training. Heeft u interesse in het aanbieden van een Prismatraining binnen uw eigen praktijk? Dat kan! Een aantal reeds opgeleide Prismatrainers is bereid de training bij andere praktijken in de regio te geven.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Els Slob of Gea van Andel. Tot slot nog een tip voor mensen die meer willen weten over Prisma: tijdens de inspiratiebijeenkomst op 4 oktober gaat een van de workshops over Prisma en de ervaringen met het programma tot nu toe.

 

[Meer nieuws]

Ook voor ketenzorg patienten: feedback op de VIPapp
De VIP app wordt steeds meer gebruikt door huisartsen en hun samenwerkingspartners. De komende tijd vragen we daarom ook patiënten naar hun mening over de VIPapp. Patiëntenorganisatie Zorgbelang gaat voor ons in gesprek met ouderen en mantelzorgers die de app gebruiken.
Positieve Gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over Positieve Gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.
Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert
Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. Een film toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Hierna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!
Nascholing nieuwe richtlijn CVRM
Begin april verschijnt de nieuwe richtlijn CVRM. Tijdens deze nascholing bespreken we de verschillen tussen de oude en de nieuwe richtlijn en gaan we in op hoe de nieuwe werkwijze te implementeren. De scholing is ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners en wordt gegeven door de kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Tijdens het tweede deel van de avond is er ruimte om casuïstiek te bespreken.
Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?