Unicum
Unicum

Wat houdt zorg op maat in?

Wat houdt zorg op maat in?

Elk mens is anders. We willen de zorg zo goed mogelijk afstemmen op ieders persoonlijke situatie. CVRM-zorg richt zich op het voorkomen en behandelen van klachten en complicaties die door (een verhoogd risico op) een hart- en vaatziekte ontstaan. Het opstellen van het behandelplan gebeurt zo veel mogelijk in samenspraak met de patiënt. Daarbij is er aandacht voor zijn of haar wensen en zorgen. Welke adviezen zijn voor iemand praktisch uitvoerbaar in het dagelijks leven? En niet alle adviezen hoeven in één keer toegepast worden. Oog hebben voor wat haalbaar is en waar iemand aan toe is: dat vinden we belangrijk. Net als patiënten zo veel mogelijk de regie laten houden.

Om goede tips te kunnen geven, moeten zorgprofessionals weten wat iemand graag doet en waar hij of zij tegenaan loopt. Het is dus van belang dat patiënten hun persoonlijke situatie en wensen met hen bespreken. Alleen dan is zorg op maat mogelijk.

Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.