Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Grote druk op zorgketen regio Utrecht


19-11-2021

De druk op alle zorginstellingen in de regio Utrecht is de afgelopen week enorm toegenomen. In de ziekenhuizen is het aantal coronapatiënten in een maand gestegen van 36 naar 158 en zijn speciale corona-afdelingen weer geopend.

Het is de verwachting dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen nog verder gaat stijgen de komende weken. GGDrU loopt tegen de grenzen van de testcapaciteit aan, ambulances rijden minder, druk op wijkverpleging is hoog en de speciale COVID-units voor opvang van coronapatiënten in verpleeghuizen lopen snel vol. Zorgverleners doen daarom een dringende oproep aan alle inwoners in de regio om voorzichtig te zijn, de maatregelen strikt na te leven en respect te hebben voor elkaar in deze nijpende situatie in de zorg.

Vanuit het Regionaal Overleg Acute Zorg is een persbericht verzonden. Onder andere RTV Utrecht besteedt aandacht aan het onderwerp.