Unicum
Unicum

Communicatie over wijzigingen Huisartsenposten Zeist en Houten

Als gevolg van de maatregelen van Primair vinden de komende tijd wijzigingen plaats op de huisartsenposten Zeist en Houten. De huisartsenpost in Houten sluit per 1 juli aanstaande. De huisartsenpost in Zeist sluit in de nacht per 1 mei 2019. Patiënten kunnen dan tussen 23:00 en 8:00 uur - op afspraak - terecht op de huisartsenpost Stad Utrecht.

Huisartsen uit de klankbordgroepen en besturen zijn met Primair in overleg geweest om de scenario’s te bespreken. Op basis hiervan zijn door de huisartsen, in afstemming met Primair, een aantal besluiten genomen. Onderstaande persberichten zijn door Primair verstuurd om inwoners en betrokkenen te informeren. De in de regio’s betrokken huisartsen hebben met de inhoud meegelezen.

Persbericht huisartsenpost Zeist

Persbericht huisartsenpost Houten - inwoners gemeente Houten

Persbericht huisartsenpost Houten - inwoners gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede

Daarnaast heeft Primair een flyer gemaakt over de sluiting van de huisartsenpost in Houten per 1 juli aanstaande. Deze is inmiddels beschikbaar op de Huisartsenpost Houten en wordt binnenkort ook aan de huisartsenpraktijken toegestuurd. Daarnaast ontvangen de betrokken huisartsen een tekst voor plaatsing op het wachtkamerscherm. 

[Meer nieuws]

Wensen en grenzen in de laatste levensfase
Op dinsdag 4 mei jongstleden kwamen ouderen, huisartsen, andere zorgverleners en geïnteresseerden samen in het Lichtruim in Bilthoven om de film ‘De dappere patiënt’ te bekijken. Daarna gingen zij onder leiding van huisarts Toosje Valkenburg in gesprek over de keuzes die mensen hebben als het gaat om zorg en behandeling.
Animatie spinnenweb positieve gezondheid
Wilt u ook met positieve gezondheid aan de slag in uw praktijk? Dat kan eenvoudig met gesprekstool 'het spinnenweb'. Een korte animatie toont hoe dit werkt en huisarts Brenda Ott vertelt over haar ervaringen in de praktijk.
Grote opkomst bij PRISMA-training hoge bloeddruk
Diëtiste Bea Pinkert en consulente Persoonsgericht Werken Gea van Andel gaven op 2 en 9 april een PRISMA-training in huisartsenpraktijk Voorwijk in Wijk bij Duurstede. De opkomst was hoog met gemiddeld achttien deelnemers. Zowel zorgprofessionals als patiënten wisten de bijeenkomsten goed te waarderen.
Positieve gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over positieve gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.