Unicum
Unicum

Denksessies toekomst ANW-zorg

Landelijk is er onderzoek gedaan door de LHV, Ineen en VPH naar de toenemende drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond, weekend en nachtdiensten. Deze neemt naar verwachting de komende jaren alleen nog maar toe. Meerdere oorzaken hiervoor worden genoemd. Zie ook het artikel ‘Naar een toekomstbestendige huisartsen zorg in de avond, nacht en weekenden’. De conclusie is dat de ANW huisartsgeneeskundige zorg niet toekomstbestendig lijkt. 

Tijdens de Woudschotenconferentie over de toekomst van ons vak is echter gesteld dat de huisartsen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg willen blijven leveren. Met dit gegeven richten wij ons tot jullie: “dokters zegt het maar”! 

Namens de besturen van UNICUM Zuidoost-Utrecht en UNICUM Zuidwest-Utrecht nodigt UNICUM huisartsen, hidha’s en waarnemers uit om samen te onderzoeken welke problemen er rondom de ANW-zorg in onze regio’s spelen en welke systeemveranderingen denkbaar zijn om deze zorg toekomstbestendig te maken. 

Je kunt hieraan een bijdrage leveren door deel te nemen aan een van de denksessies, deze vinden plaats op 25 maart (van der Valk in de Bilt), 1 april (Medisch centrum dorp Houten) en 10 april (Medisch centrum dorp Houten). De denksessies worden begeleid door een daarvoor opgeleide huisarts. De hidha’s en waarnemers zijn ook van harte uitgenodigd bij deze sessies.  

De ontvangst met soep en broodjes is van 17.30 – 18.00 uur, daarna gaat de avond van start tot uiterlijk 21.00 uur.

Aanmelden kan via de nascholingskalender:

25 maart - 17.30 uur    Hotel Van der Valk, De holle Bilt 1, De Bilt. Klik hier om je aan te melden

01 april - 17.30 uur      Medisch Centrum Dorp, Pr. Bernardweg 69, Houten. Klik hier om je aan te melden

10 april - 17.30 uur      Medisch Centrum Dorp, Pr. Bernardweg 69, Houten. Klik hier om je aan te melden

Je kunt je ook aanmelden door een mail te sturen naar secretariaat@unicum-huisartsenzorg.nl onder vermelding van datum en naam.

 

[Meer nieuws]

Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?
Nog voor de zomer groepseducatie in uw praktijk?
Binnen UNICUM zijn meerdere praktijkondersteuners en diëtisten opgeleid als Prismatrainers. Zij verzorgen groepseducatie over een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes of CVRM. Ook voor uw praktijk!
Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award
Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.
Nationale eHealthweek: Appen met de dokter in Wijk bij Duurstede
Op dinsdag 22 januari konden patiënten van huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede de VIPapp op hun telefoon laten installeren. Huisarts Willem van Stempvoort: “Ik werk nu al een tijdje met deze app en merk dat het de communicatie tussen zorgverleners, patiënt en mantelzorgers vergemakkelijkt. De Nationale eHealthweek is een mooie gelegenheid om meer patiënten kennis te laten maken met de app."
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.