Unicum
Unicum

Regio Zeist wint Uw Zorg Online Award

Op woensdag 23 januari jongstleden werden de Uw Zorg Online Awards uitgereikt. Regio Zeist won de award in de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’. Met de Zorg4Zeist app is in deze regio een succesvol digitaal communicatiekanaal voor patiënten gerealiseerd waar bijna 30% van de inwoners gebruik van maakt. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.

Als vertegenwoordigers van de Zeister regio waren huisarts Roel van Kuppevelt en Aty de Ruiter van regio-organisatie UNICUM Huisartsenzorg aanwezig. Zij namen de award vol trots in ontvangst uit handen van dhr. Klein Ikkink, programmadirecteur Innovatie bij VWS.

Presentatie succesfactoren
In de middag gaf Aty de Ruiter samen met projectmanager Herko Wegter een presentatie waarin ze vertelden hoe de Zeister huisartsen online toegang tot de zorg zo breed wisten te realiseren. De regionale Zorg4Zeist app en de continue promotie daarvan speelt hierin een grote rol. Met de app kunnen patiënten via hun smartphone of tablet eenvoudig en snel herhaalrecepten aanvragen, een afspraak plannen en de huisarts via een e-consult raadplegen. Sinds deze week bevat de app ook informatie over de Huisartsenpost Zeist. Daarnaast is in samenwerking met Pharmeon de digitale zelftriage van ‘Moet ik naar de dokter?’ in de app geïntegreerd.

Online communicatie zit in de lift
De prijsuitreiking was de feestelijke afsluiter van het evenement dat online dienstverlener Pharmeon in het kader van de landelijke eHealthweek organiseerde. Tijdens het event werden de gebruikscijfers van de 1.250 aangesloten huisartsen en apotheken gepresenteerd die gebruik maken van Uw Zorg online portalen en apps. De cijfers geven aan dat online communicatie een steeds belangrijkere rol in neemt in de zorg. Het aantal online zorggebruikers is in 2018 met 50% is gestegen naar ruim 800.000 patiënten! Het gemiddeld gebruik per praktijk steeg van 15 naar 20%.

Ook een Zorg4… app in uw gemeente?
Wilt u in uw gemeente ook aan de slag met een lokale ‘Zorg4… app’ om daarmee de zorg digitaal toegankelijker te maken? Neem dan contact op met Aty de Ruiter, manager Innovatie en Zorg-ICT. U kunt haar bereiken via e-mail of telefonisch op nummer 06-13 83 15 00.

 

[Meer nieuws]

Ook voor ketenzorg patienten: feedback op de VIPapp
De VIP app wordt steeds meer gebruikt door huisartsen en hun samenwerkingspartners. De komende tijd vragen we daarom ook patiënten naar hun mening over de VIPapp. Patiëntenorganisatie Zorgbelang gaat voor ons in gesprek met ouderen en mantelzorgers die de app gebruiken.
Positieve Gezondheid, er is geen escape!
Speel de escaperoom met uw team en ontdek meer over Positieve Gezondheid. Maak op een ludieke en laagdrempelige manier kennis met alle zaken rondom Positieve Gezondheid. Speel het (gratis) spel met uw team en ga met elkaar in gesprek over deze vernieuwende kijk op gezondheid en ziekte.
Het gaat om uw vragen vóórdat u iets mankeert
Op 14 mei gaan ouderen, mantelzorgers en huisartsen in de Bilt met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Het gaat om uw vragen voordat u iets mankeert’. Een film toont dilemma’s waarmee een mens geconfronteerd kan worden naarmate hij of zij ouder wordt. Hierna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het behouden van eigen regie en optimale in plaats van maximale zorg. U bent van harte welkom!
Nascholing nieuwe richtlijn CVRM
Begin april verschijnt de nieuwe richtlijn CVRM. Tijdens deze nascholing bespreken we de verschillen tussen de oude en de nieuwe richtlijn en gaan we in op hoe de nieuwe werkwijze te implementeren. De scholing is ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners en wordt gegeven door de kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Tijdens het tweede deel van de avond is er ruimte om casuïstiek te bespreken.
Denksessies toekomst ANW-zorg
Huisartsen, hidha’s en waarnemers uit de UNICUM-regio’s zijn uitgenodigd om deel te nemen aan denksessies over de ANW-zorg. Huisartsen willen 24/7 huisartsgeneeskundige zorg blijven leveren. Maar de drukte rondom de acute huisartsenzorg tijdens avond-, weekend- en nachtdiensten blijft toenemen. Welke problemen zijn er rondom de ANW-zorg in onze regio? En welke systeemveranderingen kunnen we bedenken om deze zorg toekomstbestendig te maken?