Unicum
Unicum

Populatiegericht werken, iets voor u?!

Een populatiegerichte werkwijze kan helpen om de kwaliteit van de zorg te verhogen en zorgkosten te besparen. Door goede data-analyse kunnen we bijvoorbeeld vaststellen voor welke groep mensen bepaalde interventies echt meerwaarde hebben en welke groep in de nabije toekomst de meeste zorg zal gaan vragen.

 Het Jan Van Es Instituut (JVEI) werkt samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) aan een instrument voor risicostratificatie. Dit willen zij in 2018 valideren en toepasbaar maken voor de Nederlandse situatie. UNICUM participeert in dit valideringstraject. Lees meer over dit instrument voor risicostratificatie en over hoe u zich kunt aanmelden voor deelname.

Lees hier de toelichting van het Jan van Es Instituut op de valideringsstudie.

[Meer nieuws]

Nieuwe stappen in oprichting regio-organisatie Zuidwest-Utrecht
Op 21 november jl. presenteerde het bestuur van de regio-organisatie in oprichting aan alle huisartsen in de regio ZWU de stand van zaken omtrent de vorming van de nieuwe organisatie en de O&I-contractering. Zij gingen in op de structuur van de nieuwe organisatie en de planning van het proces. Daarnaast werden de ideeën over het lidmaatschap en bestuur gedeeld.
Zorg4Zeist app: Top-3 huisartsen in het zonnetje gezet
Op een druilerige 5 december werden drie huisartsen in het zonnetje gezet. Het betreft de drie huisartsen met de meeste aangesloten patiënten op de Zorg4Zeist app. De Zeister regio (inclusief Den Dolder) scoort ver boven het landelijk gemiddelde, maar huisartsen Rian van Kessel, Roel van Kuppevelt en Luuk van Eijk zijn de koplopers.
Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app
Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Zij leerden hoe ze veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten kunnen communiceren via de app. De deelnemers konden hier direct de volgende dag in de praktijk mee aan de slag.
Inspirerend werkbezoek Positieve Gezondheid
Op donderdag 18 oktober bracht UNICUM met zes personen een werkbezoek aan Spectrum Medisch Centrum. In een voormalige bouwmarkt in Meppel realiseerden zorgverleners dit multidisciplinaire gezondheidscentrum met ‘Positieve Gezondheid’ als uitgangspunt.