Unicum
Unicum

Populatiegericht werken, iets voor u?!

Een populatiegerichte werkwijze kan helpen om de kwaliteit van de zorg te verhogen en zorgkosten te besparen. Door goede data-analyse kunnen we bijvoorbeeld vaststellen voor welke groep mensen bepaalde interventies echt meerwaarde hebben en welke groep in de nabije toekomst de meeste zorg zal gaan vragen.

 Het Jan Van Es Instituut (JVEI) werkt samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) aan een instrument voor risicostratificatie. Dit willen zij in 2018 valideren en toepasbaar maken voor de Nederlandse situatie. UNICUM participeert in dit valideringstraject. Lees meer over dit instrument voor risicostratificatie en over hoe u zich kunt aanmelden voor deelname.

Lees hier de toelichting van het Jan van Es Instituut op de valideringsstudie.

[Meer nieuws]

22 mei - Dag van de POH
22 mei is het de landelijke dag van de praktijkondersteuner (POH). Binnen UNICUM willen we deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. Want hoewel de functie van POH relatief kort bestaat, is deze niet meer weg te denken uit de huisartsenpraktijk. Beter gezegd: we kunnen echt niet meer zonder! En we waarderen de inzet, kennis en vaardigheden van deze betrokken zorgprofessionals enorm. Lees de POH-special!
Wat komt er de komende jaren op de POH af?
De taken van de POH’s worden interessanter en uitdagender doordat steeds meer complexe zorg door de huisartsenpraktijk wordt geleverd. Dat is een verrijking van hun vakgebied en een uitdaging om nieuwe dingen te leren. Indutten is er niet bij! Lees wat de veranderingen voor de POH in de praktijk betekenen.
Interview met PVK Anjo Wijkmans
Hoogcomplexe zorg is dagelijkse kost voor Anjo Wijckmans. Sinds acht jaar werkt ze als praktijkverpleegkundige in de verpleeghuiszorg Vanuit die functie is ze sinds kort betrokken bij het opzetten van de ouderenzorg in huisartspraktijken. Wat is het verschil tussen een PVK in de huisartspraktijk en in het verpleeghuis? Waarom zou Anjo graag meer contact hebben met de POH's in huisartsenpraktijken? En wat vindt ze van de nieuwe HBO-V-opleiding?